Noi probleme pe piața muncii! Firma Schoeller a cerut insolvența! Vrea reorganizare, nu faliment

Personalul calificat în domeniul textilelor și al încălțămintei au atras ani în șir ca un magnet firmele de profil din întreaga Europă, care și-au mutat liniile de producție în urbea de pe Timiș și au creat sute de locuri de muncă, atât pentru lugojeni, cât și pentru cei din localitățile apropiate.

Efectele crizei economice se resimt și la Lugoj, cotat ca fiind printre orașele cu cea mai mică rată a șomajului de pe piața muncii. După ce anul trecut mai mulți producători de pantofi, culminând cu concernul Rieker, au tras obloanele, se pare că și industria confecțiilor caută soluții de supraviețuire, pentru a rămâne pe piața muncii. Astfel, unul dintre cei mai vechi investitori din Lugoj, Schoeller Romania SRL, specializat în fabricarea articolelor de lenjerie de corp, a depus în instanță o cerere de insolvență, din cauza problemelor ivite la nivel de concern. Reprezentanții companiei spun că deocamdată nu este cazul ca angajații sau opinia publică să tragă concluzii pripite și să creeze elemente de panică.

„Este adevărat că s-a depus o cerere de intrare în insolvență luni, 10 februarie, dar hotărârea de la Tribunal nu este încă dată. Nu s-a pus problema de intrare în faliment, nu este adevărat. Dosarul are număr de înregistrare iar cauza se va discuta probabil săptămâna viitoare și în circa zece zile se va decide acceptul sau neacceptul acesteia. Atunci se vor anunța oficial procedurile. Sunt probleme la nivel de concern, dar nu e cazul să introducem elemente de panică. Insolvența se va axa pe reorganizare conform unui plan, nicidecum pe faliment”, a declarat Mihaela Diana Popescu, director tehnic, Schoeller Romania SRL.

Societatea de producție din Lugoj a fost înființată în anul 1994, având o medie de peste 100 de angajați. Datorită specializării în confecții, o mare parte din personal ar putea fi ofertat imediat de o multinațională din domeniul automotive, în eventualitatea în care situația ar culmina cu închiderea fabricii.