Stop abuzurilor! „Domnule Robu, aici e Timişoara, nu e Minsk! Aici e România, nu Belarus!”

PMP Timiş îi cere lui Nicolae Robu să oprească abuzurile pe care le face împotriva filialei județene. Reprezentanţii partidului spun că edilul a trimis Poliţia Locală să îi ameninţe să dea jos din oraş bannerele reprezentându-l pe contracandidatul lui la funcţia de primar al oraşului: Alexandru Mutruc.

Mai mult, PMP a primit nu mai puțin de 40 de amenzi pentru că a amplasat aceste bannere, deși avea aviz de principiu pentru ocuparea domeniului public pentru acestea.

„Considerăm că telefoanele de amenințare primite de la Poliția Locală începând cu ora 05 dimineața și cele 40 de amenzi constituie o formă neacceptată de presiune asupra mea și un abuz enorm. Asta mai ales în condițiile în care și primarul Robu are amplasate astfel de bannere în tot orașul, la fel ca și alți candidați. În situația în care bannerele vor fi date jos, vom face plângeri penale pentru distrugere tuturor celor care le vor atinge, iar șefilor din Poliția Locală și primarului Robu, plângeri penale pentru abuz în serviciu. Evident că aceste simulacre de amenzi le vom contesta în instanță. Totodată, somăm poliția locală să nu se mai implice în campania electorală și cerem public conducerii Poliției Locale și administrației Robu să facă publice amenzile aplicate PNL Timiș și USR, care au amplasat la fel ca și noi corturi și bannere pe domeniul public. În situația în care nu o fac, înseamnă că ele nu există și atunci lucrurile sunt cu atât mai grave, pentru că este clar pentru toată lumea că Nicolae Robu și acoliții lui adunați în Poliția Locală fac abuz de putere doar în cazul PMP.”, a declarat candidatul PMP, Alexandru Mutruc.

PMP susţine că primarul Robu nu este la primul abuz de acest tip. Cu puțin timp în urmă, cerea avizul DSP Timiș pentru amplasarea corturilor de strângere de semnături și proiecte tehnice pentru amplasarea bannerelor în oraș tuturor contracandidaților lui la fotoliul de primar al Timișoarei.

„Nicolae Robu a făcut la fel și la alegerile europarlamentare și la cele prezidențiale. Încep să cred că liberalul Nicolae Robu are ceva de împărțit în special cu PMP. Îi readuc aminte primarului Robu că PMP și PNL sunt parteneri de guvernare, iar acțiunile sale sunt în contradicție cu parteneriatul pe care PNL și PMP îl au. Acțiunile de intimidare proliferate de primarul Robu în ultimele săptămâni sunt demne de un DICTATOR disperat care vede că-i fuge pământul de sub picioare. Sunt acțiuni demne de dictatorul Lukașenko și nu ale unui primar dintr-un oraș european. Domnule Robu, aici e Timişoara şi nu e Minsk, aici e România, nu Belarus.”, a declarat Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș și candidat la funcția de președinte al Consiliului Judeţean Timiş.