Stomatologi din toată lumea, la Timișoara pentru primul eveniment din România adresat pedodonției

stomatologie Timisoara

La Timișoara va avea loc între 27 și 29 octombrie prima ediție din România a conferinței internaționale Smart Pedodontics: Next Level in Pedodontics. A shared view for all dentists.

România ocupă unul din ultimele locuri în Europa la alocarea bugetului pentru stomatologia pediatrică: 5%, față de media europeană de 30%. De altfel, în România, pedodonția a fost introdusă abia de patru ani în cadrul programelor de rezidențiat, numărul absolvenților fiind deocamdată insuficienți pentru a acoperi necesarul raportat la populația infantilă din țară. Așa se face că, potrivit studiilor, 7 din 10 copii din mediul rural nu au fost niciodată la dentist. 

În Timișoara, doar în 4% din clinicile existente se tratează și copii de medici care practică exclusiv pedodonție și sunt doar câteva clinici exclusiv specializate și dedicate stomatologie pediatrice.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Pedodonția ca specializare și ca practică actualizată este încă la început de drum în România. În ultimii 10-15 ani au început să apară clinici private, dedicate exclusiv tratării copiilor, însă doar în marile orașe. (…) SMART Pedodontics  pune România pe harta europeană în ce privește stomatologia pediatrică. Peste 170 de medici din România, Serbia, Rep. Moldova, Elveția, Cehia, împreună cu 12 lectori internaționali și români se vor  alătura primului eveniment internațional adresat stomatologiei pediatrice din România, la Timișoara. Venim în întâmpinarea tuturor medicilor pasionați care își doresc să facă stomatologie pediatrică la standarde moderne printr-un maraton de trei zile cu prezentări, sesiuni demo, workshopuri hands-on, zonă expozițională cu produse dedicate tratamentelor dentare inovative.”, au transmis organizatorii. 

Evenimentul este organizat de Asociația de Prevenire, Educație și Intervenție în Stomatologia Pediatrică și va avea loc în Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Înscrieri se pot face aici.