„Știam că Ion Mocioalcă va pleca! Eu am principiile mele”

Gestul deputatului Mocioalcă a fost ca un croșeu, însă nu pentru vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Luca Mălăiescu. Edilul orașului Oțelu Roșu ne-a declarat că de ceva vreme știa că există și posibilitatea ca deputatul Ion Mocioalcă să părăsească Partidul Social Democrat.


A fost pentru prima dată în 18 ani când nu a participat deloc la congresul partidului, ca un gest de protest, spune Luca Mălăiescu:

„Organizația orașului Oțelu Roșu trebuia să fie reprezentată doar de două persoane, ceea ce nu mi s-a părut normal pentru că tot două persoane aveau repartizate și unele comune mici care chiar nu aveau primar PSD. Al doilea motiv pentru care nu am fost prezent, bine, întemeiat, spun eu, a fost că am principiile mele și vreau să particip la un congres unde să votez cu mâna sus și nu mi se atribuie dreptul de a vota prin vot secret, poate, cine știe, îl votam și eu pe domnul președinte Dragnea, dar nu mi s-a atribuit acest drept. Așa s-a votat, cei 4.000-5.000 de membrii PSD care au fost prezenți la congres făcând parte din delegațiile organizațiilor din țară au votat cu mâna sus, a spus toată sala cine este de acord”, a menționat vicepreședintele PSD Caraș-Severin.

Mălăiescu a menționat, în cadrul interviului LIVE din redacția Express de Banat, că nemulțumiți au mai fost în sală, pentru că partidul are și oameni de valoare:

„Au mai fost nemulțumiți în sală de faptul că au fost puși să ridice mâna, așa, la comandă. Cu siguranță au fost pentru că eu cunosc mulți colegi din țară, primari, consilieri, președinți de consilii județene și știu că sunt și oameni de valoare și oameni care nu acceptă așa ușor unele lucruri de genul acesta. Eu am fost probabil, să folosesc acum un cuvânt fără să pară că sunt subiectiv, am fost puțin mai curajos și mi-am exprimat opinia, ceea ce am gândit aia am spus și așa am și făcut, m-am ținut de cuvânt. Am deviat puțin de la politica și regulamentul care se practică în toate partidele politice nu numai în PSD și nu am fost deloc la acel congres, mi-am exprimat și opinia public, mă voi exprima tot timpul când voi avea o nemulțumire, dar așa cum spuneam eu și mai câțiva știam că domnul deputat Ion Mocioalcă va pleca cât de curând la Pro România”, a declarat Luca Mălăiescu.