Sindicatul din Aquacaraș demască managementul defectuos din ultimul an!

Sindicatul Independent Aquacaraș este profund nemulțumit de actuala conducere a societății judeţene de apă-canal, motivul fiind înrăutățirea situației financiare în ultimul an, de când la cârma societății se află Nicolae Miu Ciobanu.

În cele 8 exploatări din județ, numărul angajaților a scăzut de la 680 la 450, salariul personalului productiv nu s-a majorat, deci cheltuielile cu forţa de muncă productivă şi auxiliară au scăzut și totuși situația financiară este prezentată ca fiind dezastroasă, se arată într-un comunicat emis de Sindicatul independent Aquacaraș.

„Prin modificări succesive ale organigramei s-au putut face alte angajări, majoritatea celor angajați fiind pensionari M.A.I., încadrați cu salarii superioare angajaților vechi. Condițiile impuse au determinat ca mai vechii angajați să se pensioneze anticipat sau să demisioneze. Salariile din posturile de conducere au crescut foarte mult, dublându-se în anumite cazuri, în condițiile în care pentru aproximativ 60% din salariaţi singurul venit este salariul minim pe economie”, se arată în comunicatul de presă.

Nemulțumirile sindicaliștilor se referă și la aşa-zisa îmbunătățire a condițiilor de muncă, dând exemplu Exploatarea Reșița unde, la sectoarele de reţele apă şi canalizare, se lucrează tot cu sapa, lopata și târnăcopul, fără utilaje adecvate, în schimb conducerea a achiziționat o maşină Duster nouă, cu toate dotările, spun sindicaliștii. Care prin acest comunicat de presă solicită public sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și al Consiliilor Locale pentru clarificarea situației financiare în ceea ce privește derularea și decontarea lucrărilor cu fondurile europene și pentru celelalte probleme cu care se confruntă angajații Aquacaraș în relația cu conducerea societății.

Amintim că săptămâna aceasta, demisia lui Nicolae Miu Ciobanu din fruntea Aquacaraş a fost cerută şi de către Ionuţ Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: „Să-și scrie demisia cu D mare!” Acuzații deosebit de grave la adresa directorului Aquacaraș!