Angajaţii Primăriei Reşiţa se mută la hotel!

Reşiţenii şi-ar putea rezolva în curând problemele cu diversele servicii ale administraţiei publice locale în actualul Hotel ,,Semenic”, situat în Centrul Civic.

Închis de mai multă vreme, hotelul în care se odihnea odinioară toată lumea bună care vizita oraşul ar putea deveni în scurt timp clădire de birouri pentru angajaţii şi serviciile primăriei. Mihai Stepanescu a discutat cu reprezentanţii SC Turist Semenic despre imobilul din buricul târgului şi se pare că aici nu se vor mai caza turişti şi musafiri ai oraşului. La parter ar urma să se deschidă un fast-food KFC, iar camerele se pot transforma în birouri în cazul în care nimeni nu se arată interesat pentru a valorifica hotelul altfel.

,,Am avut discuţii cu domnul Gruia Stoica. Sper să putem vorbi de un imobil funcţional. Ne gândim şi noi să-l închiriem, să renunţăm la o locaţie închiriată, la Poştă, unde avem două servicii, să-i aducem pe funcţionarii noştri mai aproape de Primărie. Şi Direcţia de Administrare a Patrimoniului, de la Blocul 800, s-ar putea muta la actualul hotel”, a spus edilul-şef.

Comments

 1. Dinu says:

  Imi si imaginez cum vor sta cei de la primarie, fiecare angajat in cate o camera cu baie proprie, cu dus, sa se spele saracii cand vine sau cand pleca primarul din vizita facuta. Daca modifica camerele pe ce bani?
  Pe prapaditii de la azilul de batrani de ce nu ii aduce in hotel?
  Sau de ce nu aduce Mociurul sa locuiasca in hotel, daca tot au aceiasi alura ca si Gruia Stoica.

 2. Dani says:

  Beton, sa va prezint si viziunea mea.
  Stepanescu organizează o conferinţă de presă şi întreabă de ce bugetarii nu au dreptul să stea la căldură şi să mănânce bine în timp ce alţii, mai puţin norocoşi decât ei, suferă de frig şi foame.
  Resitenii sunt şocaţi de faptul că, într-o ţară atât de bogată, bietul bugetar e lăsat să sufere în timp ce alţii trăiesc în huzur (vezi STOICA).
  Ziariştii fac interviuri în care întreabă de ce s-a îmbogăţit pe spinarea resitenilor şi prin gura primarului interpelează guvernul pentru a mări impozitele lui STOICA, astfel încât aceasta să plătească „cât se cuvine”.
  Funcţionarii publici decid să facă grevă de solidaritate cu primarul.
  Ca răspuns, guvernul emite o lege privind egalitatea economică şi o lege (aplicată retroactiv asupra hotelierilor) de rechizitionare a proprietatii.
  Hotelul Semenic, simbolul locuitorilor din Banatul Montan este confiscată de autorităţi pentru că STOICA nu are destui bani ca să-şi plătească şi amenda şi impozitele.
  În Hotel se ţin în mod regulat întruniri ale edililor din zona metropolitana. Fosta locatie, simbolul resitenilor, devenită locuinţă socială pentru angajatii primariei, se deteriorează pentru că edilul nu face nimic pentru a o întreţine. Primarul reproseaza Guvernului lipsa mijloacelor financiare acordate Resitei. Este înfiinţată o comisie de anchetă care costa 50 milioane de euro si hotelul este atribuit unei bande de gândaci tuciurii, emigranţi. Primarul se felicită pentru diversitatea multiculturală a Resitei, pentru ca in judetul nostru se intalnesc toate etniile din tara si organizeaza zilele Resitei cu tematica tiganeasca.

 3. Petru says:

  Ce viziune apocaliptica… toti primarii si alesii locali preiau ideea si ca urmare toate institutiile publice vor fi mutate la exHotel Continental, exHotel Sofitel, si altele asemenea… poate cei din comune se muta la pensiuni agroturistice… bietul domn Stoica – cat a investit amaratul in zona noastra si noi nu apreciem… uite ce infloritoare sunt constructiile de pe Semenic (Hotel Gozna, Nedeea si Semenic) cu cata gingasie se contopesc cu peisajul investitiile de langa Lacul Secu (vila Pietricica, Hotel Splendid si Sura Ortacilor)… si acum aceasta perla urbanistica, acest punct de culoare si monument al activitatii turistice din centru sa fie folosit… unde se vor mai tine nunti si botezuri, mese festive … mai bine facem o placa memoriala: “Monumentul investitorului” si o punem pe perete…

 4. Petru says:

  Imi permit sa te citez: “fiecare angajat in cate o camera cu baie proprie, cu dus, sa se spele” – corect ca instalatia este ca si noua – doar a fost facuta in 1968…

  Si inca o data: “Pe prapaditii de la azilul de batrani de ce nu ii aduce in hotel?” – normal ca nu sunt batrani in zona centrala sa ii certe pe copii care alearga dupa porumbei… conteaza daca Caminul pentru batrani functioneaza in zona Marginea, sau ala nu se pune mai facem unul…

  cat despre:”de ce nu aduce Mociurul sa locuiasca in hotel” – nu ar fi pacat sa muti oamenii din locuintele actuale in Hotel? sau ai vre-un plan de investitii si nu stii cuma sa eliberezi zona?