Stepanescu, șef de campanie la USD!

explo 1000x200

Odată constituită în Caraș-Severin, alianța de centru stânga începe pregătirile pentru alegerile europarlamentare. Șefii de campanie au fost stabiliți atât în Regiunea de Vest, cât și în județul Caraș-Severin.

Potrivit liderilor USD, o organizare de excepție la orice scrutin electoral poate aduce din start 10 la sută din voturile electoratului. Prin urmare, aceștia nu au stat prea mult pe gânduri, ci și-au desemnat liderii care se vor ocupa de organizarea europarlamentarelor. În Caraș-Severin, șef de campanie este Mihai Stepanescu, iar pe Regiunea de Vest, vicepreședintele PSD, Ion Mocioalcă.

„USD îşi doreşte prin toţi cei care vor merge din 25 mai la Bruxelles, la Strasbourg, ca România să fie mai bine reprezentată în Parlamentul European, pentru că România este o ţară al cărei potenţial nu a fost evaluat la adevărata valoare. Oamenii ei sunt demni europeni chiar dacă faţă de români există încă foarte multe prejudecăţi. Aşa cum am reuşit în România să câştigăm bătăliile electorale şi să demonstrăm că solidaritatea socială, dialogul, susţinerea pentru cei care au nevoie de sprijin sunt importante, la fel o vom putea face şi în Parlamentul European, a declarat astăzi deputatul Ioan Benga în intervenția pe care a susținut-o în Parlamentul României.

Considerăm că este în interesul electoratului şi al României ca PSD-UNPR şi PC să meargă împreună la alegerile europarlamentare şi să asigure o reprezentare cât mai consistentă a social-democraţiei în Europa.

Pentru mișcarea din Ucraina

În aceeași intervenție, parlamentarul a făcut referire și la evenimentele care au loc în Ucraina, unde în aceste zile se scrie istorie. „Desigur, schimbările fundamentale care se petrec zilele acestea la marginea Rusiei reprezintă cel mai mare coşmar al Kremlinului. Aici nu vorbesc doar despre extinderea birocraţiei UE atât de aproape de Moscova, ci de ceva ce plutea de mult în aer: posibilitatea ca restul statelor aflate încă sub influenţa Moscovei să preia mişcarea Euromaidan”, a spus parlamentarul, care este și membru al Comisiei de ordine publică și apărare națională din Camera Deputaților.

„Ca ţară membră a Uniunii Europene, nu putem fi decât în sprijinul ideii de exprimare liberă a poporului ucrainean şi pentru ca acesta să-şi poată hotărî calea pe care doreşte să adere în mod democratic şi prin votul naţional liber consimţit”, este de părere parlamentarul.

 

 

banner 970 x 250