Stepanescu s-a întâlnit cu miniştrii Guvernului Ponta

Primarul municipiului a fost plecat câteva zile la Bucureşti, având programate mai multe întâlniri cu şefii unor ministere, în urma cărora a primit multe promisiuni şi mai puţine certitudini.

Mihai Stepanescu a bătut la uşile mai multor ministere pentru a debloca anumite investiţii sau pentru a derula noi proiecte în oraşul de pe Bârzava. O primă întâlnire a avut-o cu ministrul Învăţământului, Remus Pricopie, discuţiile fiind axate pe problema unităţilor şcolare nefinalizate din Reşiţa. ,,M-am referit la Grădiniţa PP7, la Liceul ,,Sabin Păuţa” şi sala de sport de la Liceul Economic. Mi s-a spus că, deocamdată, nu există finanţare. Se aşteaptă rectificarea bugetului din iunie 2013, respectiv, se caută alte soluţii. Este greu de crezut că în perioada imediat următoare se vor continua lucrările atât de necesare la cele trei unităţi. Am găsit însă deschidere şi cred că, împreună, vom rezolva şi aceste trei aspecte rămase de atâţia ani”, a declarat edilul-şef.

Centură în jurul Reşiţei!

celtic transilvania 1000x100px

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional, a fost şi el vizitat de Stepanescu, care i-a pus în vederea necesitatea municipiului de a avea o şosea de centură. ,,Oraşul are nevoie de un inel de centură, chiar dacă un studiu de fezabilitate este finalizat de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, mă refer la cel care face legătura între Km 7 şi zona Moniom. Este nevoie de o gândire unitară şi de realizarea unui inel de centură”, susţine primarul, fiind convins că, astfel, drumurile din oraş nu se vor mai degrada la fel de uşor ca în prezent.

Primarul Reşiţei a dialogat despre proiectele pe care le are în vedere şi cu vicepremierul Liviu Dragnea. ,,Avem două proiecte în valoare de aproape 15 milioane de euro, declarate eligibile şi aflate în lista de rezervă. Sper să intre în lista de priorităţi a Guvernului, mă refer la oraşul vechi, respectiv, mare parte din drumul care merge spre Secu şi utilităţile din Dealul Golului”, a spus Stepanescu. Rovana Plumb, ministrul Mediului, a fost vizitată şi ea de primarul Reşiţei, dar veştile nu sunt dintre cele mai bune. ,,Am fost informat că, deocamdată, au fost sistate finanţările pe Programul «Casa verde» şi pentru pistele de bicilişti, noi fiind singura localitate din Caraş-Severin care a beneficiat de un proiect în acest sens. Am încercat să facem şi piste de biciclişti, dar totodată să reabilităm şi trotuarele”, a mai afirmat edilul.