Animale şi nuiele la Târgul de la Neu Werk

Bocşenii au luat parte la sfârşitul săptămânii trecute la tradiţionalul Târg de la Neu Werk sau ,,Târgul de vite”, cum este cunoscut de localnici. La bâlci şi-au expus marfa producători agricoli din Caraş-Severin şi din ţară.

Neu Werk este un cartier din Bocşa, unde, an de an, se organizează târgul de vite şi se adună tot mai mulţi participanţi. Anul acesta, iarmarocul a fost invadat de producători agricoli, crescători de animale şi comercianţi din Bocşa, zonele arondate judeţului Caraş-Severin, precum şi din ţară. Pe lângă aceştia, nu au lipsit nici meşteşugari din municipiul Reşiţa care au adus hamuri, curele, chimire, coşuri din nuiele şi altele. Producătorii din Zalău au etalat clopotele pentru vite, hamuri, cei din Galaţi – oale din ceramică tradiţională, iar tâmplarii din Bistriţa – canapele şi fotolii.

YouTube video

,,Târgul de la Neu Werk se organizează anual, la mijlocul lunii mai, iar de data aceasta vremea a fost excelentă pentru târg. Localnicii şi-au manifestat dorinţa de a vizita şi a cumpăra diverse produse. Târgul este unul de renume în zonă şi chiar poetul dialectal al Bocşei, Tata Oancea, a scris o poezie despre târgul mare de la Bocşa”, explică Ioan Liuţ, managerul Casei Orăşeneşti de Cultură Bocşa.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Evenimentul din cartierul Neu Werk a fost organizat de Primăria şi Consiliul local al oraşului Bocşa.

Foto: www.agroinfo.ro

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/