Caransebeșul, blocat de mașinile de mare tonaj

Varianta ocolitoare a municipiului Caransebeș a fost pusă recent în funcțiune, inaugurată cu mare fast. În ciuda acestui fapt însă, drumul începe să se degradeze, iar circulația este deviată. TIR-urile nu fac altceva decât să le dea bătăi de cap locuitorilor din orașul vecin.

S-a ajuns în această situație întrucât mai marii de la centru au refuzat să semneze recepția lucrării de la varianta ocolitoare a municipiului, deși drumul a fost inaugurat în prezența mai marilor de la Ministerul Transporturilor. Între timp, șoseaua a fost folosită din plin de mașinile de mare tonaj și s-a degradat. Acum, au apărut neînțelegeri în privința instituției care va susține financiar lucrările de la podețul distrus, iar CNDAR a închis circulația.

Blocaje în municipiul vecin
Mașinile de mare tonaj trec prin Caransebeș, iar locuitorii sunt obligați să suporte traficul infernal și zgomotul pe care acestea îl fac. În plus, drumurile pe care le administrează Primăria se degradează văzând cu ochii, iar clădirile de patrimoniu au de suferit. Oficialii de la minister s-au angajat că le vor prelua în gestionare, dar până să apară ordonanța de guvern va trece ceva timp.

Astfel că reprezentanții administrației publice locale au perceput o taxă de tranzit, în valoare de 100 de lei. Șoferii de TIR au și alte variante de ocolire a orașului, însă acestea ar presupune un traseu mai lung cu cel puțin 100 de kilometri. Cei mai mulți dintre ei preferă să plătească taxa, deși aruncă cu acuze la adresa celor de la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157633560005818&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă! Pentru ce mai plătim rovinieta, trebuie să dăm bani întruna. CNADR-ul ne trimite pe o rută ocolitoare de 300 de kilometri. Cine îmi plătește întârzierile?! Dacă nu aș fi avut bani la mine, ce m-aș fi făcut aici? Aș fi stat ca prostul!”, a spus unul dintre șoferii de TIR.

Oficialii Primăriei Caransebeș explică faptul că a fost nevoie de instituirea unei astfel de taxe, întrucât pentru drumurile degradate de tranzitul mașinilor de mare tonaj vor trebui să plătească tot locuitorii municipiului și nu li se pare corect.