VIDEO: Pojejena va avea administrație portuară

Aleșii județeni au aprobat astăzi înființarea Administrației Portuare „Portul Turistic Pojejena”. Decizia vine după ce autoritățile au cumpărat un vapor, din bani europeni, pe care vor acum să îl pună în funcțiune.

Consiliul Județean Caraș-Severin s-a asociat cu forul local din Pojejena încă din 2009 pentru accesarea fondurilor europene. În cadrul proiectului a fost amenajată o zonă portuară pe malul stâng al Dunării, situată în aria protejată Parcul Natural Porțile de Fier. Obiectivul este amplasat în extravilanul localității Pojejena. În baza legii, administrația din comună a elaborat documentele necesare pentru începerea lucrărilor. Toate acestea au în vedere creșterea gradului de mobilitate pentru schimburile economice și turistice. Valoarea lucrărilor executate depășește 2,7 milioane de lei.

Necesitatea investiției a decurs din nevoia de a asigura noi condiții pentru valorificarea potențialului turistic și economic al zonei, promovarea schimburilor economice și culturale dintre cele două comunități, români și sârbi, aflate pe cele două maluri ale Dunării. Odată cu realizarea portului, se va obține accesul naval direct în zona Pojejena pentru turiștii din alte țări, turiști interesați să viziteze Clisura Dunării”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat astăzi de consilierii județeni.

Decizii județene
Președintele Consiliului Județean explică faptul că pentru funcționarea vaporului care există deja este nevoie de o administrație portuară. „Am votat această Hotărâre de Consiliu Județean, care înființează Administrația Portuară la Pojejena. Mai trebuie doar aprobarea Ministerului Transportului pentru a folosi acel vapor de agrement pe care Consiliul Județean l-a cumpărat din fonduri transfrontaliere. Sunt prevăzute doar rute interne momentan, dar gândim acest transport și în colaborare cu partenerii din Serbia”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, pentru Express de Banat.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Funcționarea și administrarea Portului Turistic Pojejena se vor realiza prin administrația portuară înființată în cadrul Societății Comerciale Eoliana Caraș SRL, aflată sub autoritatea Consiliului Județean Caraș-Severin.

YouTube video

banner maxagro