Stepanescu răspunde acuzelor lui Liber: ,,În campania electorală, până și copiii spun lucruri trăsnite!”

Edilul-șef al Reșiței n-a rămas dator cu explicații după ce oficialii de la operatorul județean de apă-canal l-au acuzat că a dat pasărea din mână pe cea de pe gard.

Mihai Stepanescu, la fel ca și ceilalți edili din județ acuzați de Aquacaraș că au refuzat proiecte europene consistente cu o cofinanțare de sub 1 la sută, crede că momentul ales de oficialii instituției să arunce cu acuze nu este întâmplător. În plus, acuză conducerea companiei de faptul că nici pe ISPA și nici pe POS 1 nu a reușit să le rezolve locuitorilor din cartierele mărginașe ale Reșiței problema legată de alimentarea cu apă.

,,În campania electorală, până și copiii spun lucruri trăsnite. Mă surprinde că acest domn responsabil, pe care îl respect până la un punct, se vrea a fi un domn responsabil. Nu știu cum îl cheamă, de la Aquacaraș, parcă Liber se numește… mi-am adus aminte! Ar trebui să se intereseze, să citească legile și să se deplaseze în alte părți decât cele cunoscute ca nefiind sedii de firme ca să susțină cauza operatorului și a unor cetățeni, a spus Mihai Stepanescu, care a precizat că din cauza ignoranței de care s-a lovit a început în paralel, din 2010, demersurile pentru rezolvarea problemelor pe care le au locuitorii din cartierele mărginașe. Așadar, după eșecurile repetate ale Aquacaraș, de care îi acuză pe șefii companiei, edilul-șef s-a întrebat retoric: ,,Oare cine garantează că pe o altă încercare acele 4 cartiere vor avea apă și canalizare?!”

Se pregătesc de licitații

Potrivit unui comunicat de presă transmis de administrația locală, în anul 2011, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, care între timp a fost abrogat, au fost realizate primele demersuri în vederea finanţării investiţiilor privind introducerea reţelelor de apă şi canalizare menajeră în cele patru localităţi: Cuptoare, Secu, Doman şi Moniom.

În anul 2013, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin OUG 28/2013, administraţia reşiţeană a depus două proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi anume „Alimentare cu apă localităţile Moniom, Secu şi Cuptoare” şi „Alimentare cu apă localitatea Doman, componentă a municipiului Reşiţa”. Contractele de finanţare au fost semnate în 5 iunie 2014.

Totodată, în 29 ianuarie 2014, o delegaţie a Primăriei Municipiului Reşiţa, condusă de primarul Mihai Stepanescu, a participat la întâlnirea privind masterplanul şi lista investiţiilor prioritare în judeţul Caraş-Severin pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată pentru perioada 2014-2020”, care a avut loc la Bucureşti, la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Scopul deplasării a fost, potrivit comunicatului de presă transmis, cuprinderea în lista investiţiilor prioritare, în special, a cartierelor Moniom, Secu, Cuptoare şi Doman pentru introducerea reţelelor de apă potabilă şi canalizare menajeră.

,,Precizăm că introducerea reţelelor de canalizare menajeră în cele patru localităţi nu este eligibilă pe fonduri europene. În prezent, cele două proiecte pentru alimentarea cu apă potabilă a celor patru localităţi sunt în etapa de licitaţie publică pentru atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie”, potrivit comunicatului de presă al Primăriei Reșița.

 

Comments

  1. PYKALALA says:

    Si pt. serbarile orasului a avut fonduri domnul Stepanescu(padurarul)???Dupa ideile primariei de a taia padurea plantata de localnici,in iulie 2014 am avut parte de inundatii de mari proportii.Sa se duuucccaaaa si sa ne lase in pace ca ne-am saturat de caterinca lui si de mafia cu care lucreaza .Taxe si impozite stie sa ceara dar cand trebuie sa onoreze cererile localnicilor il doare la basca ,ne vrem orasul inapoi ne-am saturat de STEPANESCU sa ne lase in pace.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/