1,2 milioane de lei pentru Reșița. La cine ajung banii?

În ciuda faptului că încă mai sunt locuitori nemulțumiți privind modul de realizare al anchetelor pentru primirea despăgubirilor în contul desființării CET, 450 de reșițeni primesc în aceste zile bani de la Guvernul României.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de administrația locală, ajutoarele de urgenţă se acordă în urma demersurilor realizate de primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, prin Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul administraţiei publice locale şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin, care au întocmit documentele necesare, în vederea obţinerii acestor ajutoare de urgenţă de la Guvernul României pentru persoanele care au fost racordate la sistemul centralizat de încălzire.

,,Se distribuie ajutoare guvernamentale pentru cele 450 de familii care au fost racordate la agentul termic la fostul operator care, din păcate, a falimentat și tot din păcate nimeni nu a venit la licitație. Nici la prima, nici la a doua, nici la negociere, iar ca urmare a demersurilor noastre și cu avizul instituțiilor autorizate și cu acordul legii am rezolvat problema termoficării cu ajutorul Guvernului Ponta, căruia îi mulțumesc foarte mult pentru ajutorul oferit și pentru implicare. Cetățenii, care sunt programați pe litere, pot ridica sume cuprinse între 500 și 3.000 de lei. Plafonul a fost destul de ridicat, de 1.200 de lei pentru fiecare membru al familiei”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

Acesta a explicat faptul că acordarea ajutoarelor a venit cu puțină întârziere, întrucât cei care au efectuat anchetele sociale au încercat să cuprindă cât mai mulți abonați, iar ulterior a mai durat câteva săptămâni până la aprobarea alocării fondurilor prin Hotărâre de Guvern.

Demersurile privind acordarea de bani pentru centrale vor continua pentru reșițenii care au avut alte probleme în perioada în care s-au făcut anchetele. Astfel că o altă listă va fi înaintată Guvernului pentru suplimentarea banilor pentru încălzire. Cel puțin, asta spune edilul-șef care susține că încearcă să mulțumească pe toată lumea, în așa fel încât să nu mai existe nemulțumiri.

FOTO: Ciprian Floare