Stepanescu pune sechestru pe bunurile Aquacaraș!

Termenul limită până la care operatorul de apă-canal poate să plătească redevența în valoare de 2,8 milioane de euro este marți, 13 octombrie.

După problemele pe care Aquacaraș le-a avut cu ANAF, acestea se prelungesc acum din cauza neplății redevenței administrației locale din Reșița. La reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență, care a avut loc astăzi la primărie, niciun reprezentant al societății de apă-canal n-a răspuns convocării făcute de administrația publică locală. Nici firmele răspunzătoare de lucrările făcute pe domeniul municipiului nu s-au înghesuit să ajungă. Doar reprezentanții a trei dintre acestea au venit cu o întârziere semnificativă.

Prin urmare, înștiințarea privind sechestrul a fost făcută printr-o metodă mai puțin obișnuită. Telefonic, dar public în cadrul ședinței, directorul Petrescu a aflat că dacă Aquacaraș nu plătește redevența se alege cu sechestru!

Redevența are o valoare de peste 2.800.000 de euro și care a fost aprobată de Consiliul Local al Municipiului Reşiţa prin HCL nr. 33/2013.

„Nu vreau să denumesc sabotaj această absență a reprezentanților Aquacaraș de la întâlnire. Este pentru prima dată când aceștia lipsesc de la comandament, dar așa nu se mai poate. Primăria Reșița a salvat o dată societatea, care nu are nicio legătură cu primăria, doar că are sediul în orașul nostru. Așa cum am salvat-o, vom lua măsuri drastice să rezolvăm problema redevenței, pentru că, la rândul nostru, avem și o cotă de cofinanțare care trebuie plătită, a explicat primarul Mihai Stepanescu, în urma comandamentului de astăzi.

Acesta a spus că Programul POS Mediu 2, care urmează să demareze în scurt timp, va rula la fel de prost dacă nu se vor lua măsuri de precauție. Prin urmare, înainte să înceapă lucrările va cere garanții mari firmelor, pentru ca acestea să lucreze cu grijă pe domeniul public.

Comments

  1. Masa says:

    oana bejenariu, iar bati campii cand scrii. Pai daca Primaria nu are legatura cu Aquacaras, de ce ii cere redeventa? Ce e aia redeventa? Stii?
    Macar daca ar folosi banii din redeventa ca sa mai spele “municipiul”!!

  2. west says:

    CEA MAI IMPUTITA SI CAPUSATA SNAPANA SI PILOASA FIRMA DIN ROMANIA AQUA CARAS !