Stepanescu driblează depunctarea și păstrează Metalul pe podiumul Ligii a II-a!

explo 1000x200

Problemele financiare ale grupării din Valea Domanului pot avea consecințe grave pentru echipa lui Daniel Oprița, care se vede amenințată cu depunctarea în clasament. Primele puncte le poate pierde astăzi!

Fortuna Câmpina se destramă de la o zi la alta și poate readuce Reșița cu șanse mari în lupta pentru promovare. În același timp însă, speranțele renăscute ale rosso-nerilor se pot nărui din cauza problemelor din propria ogradă. Fortuna este pe punctul de a se retrage din campionat, după cum se vorbește în anturajul echipei din Câmpina. Asta ar anula eșecul suferit de elevii lui Oprița în Valea Domanului. Astfel, diferența față de ACS Poli Timișoara ar scădea la numai patru puncte, deloc imposibil de recuperat, mai ales că urmează meciurile din play-off. Până atunci însă, Metalul este obligată să plătească vreo 20.000 de euro Ardealului Cluj. Ultimul termen: astăzi! În caz contrar, echipa va fi depunctată.

Mingea e la Stepanescu!

Patronul Cătălin Rufă a explicat pentru expressdebanat.ro povestea acestui litigiu. Stingerea lui și evitarea depunctării depind de primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. ,,Avem un litigiu cu Ardealul Cluj, apărut din neant, de când am făcut schimbul de echipe. E vorba de doi jucători, Geantă și Iancu. În total, 18.000 de euro plus TVA. Când s-au făcut transferurile, am discutat cu domnul Nițu. I-am spus că o să ne dea Ardealul în judecată, dar mi-a spus că rezolvă dumnealui. Și la noi a fost ceva asemănător cu Daouda, căruia însă eu îi plătesc și acum salariul. Cei de la Ardealul ne-au reclamat, e o decizie definitivă. Termenul de plată a fost 4 februarie și am obținut amânare cinci zile. Dacă nu plătim astăzi, în mod normal ne-ar depuncta. Am pierde două puncte! Eu cred că se va rezolva în cursul zilei. Asta face Jean Turmacu la Reșița. Am discutat deja lucrurile, încă de vineri, cred că nu vor fi probleme. Primăria să plătească miliardul ce ni-l dă lunar direct clubului Ardealul. Dacă se poate și o suplimentare până când vine alături de noi și Consiliul Județean, ar fi foarte bine”, a declarat patronul rosso-nerilor. Din câte a lăsat să se înţeleagă Rufă, primarul Stepanescu s-a implicat imediat, astfel încât Metalul să nu piardă vreun punct.

Împrumut pentru salarii

Rufă e la curent şi cu problemele de la Câmpina, de unde majoritatea jucătorilor au plecat, şi spune că ar fi păcat în condiţiile în care s-ar ivi această oportunitate în Valea Domanului să continue neînţelegerile. Pentru a nu rata şansa ce i s-ar putea oferi Metalului, intenţionează să ia un împrumut cu care să stingă toate datoriile şi să elimine orice nemulţumire. ,,Conform regulamentului, Articolului 17 din noul ROAF, se păstrează doar rezultate din tur, iar cele din retur se anulează. Asta ne-ar avantaja, am veni la patru puncte de Poli. Eu sper că se îndreaptă lucrurile la noi. Am achitat o parte din datorii, pe luna octombrie, la câțiva dintre jucători. Săptămâna asta cred că rezolvăm tot. Jean Turmacu e la Reșița, merge la primărie să discute şi vizavi de cererea de suplimentare a bugetului. Oricum, eu vreau să iau un împrumut de vreo două miliarde de lei vechi, să achit inclusiv salariile jucătorilor pe luna decembrie, să ajungem la zi cu salariile şi tot, iar cu miliardul de la primărie să stingem litigiul cu Ardealul, să nu fim depunctați. La Finanțe nu mai sunt datorii prea mari. Dacă ar intra și Consiliul Județean, lucrurile ar merge spre foarte bine. Voi lua un împrumut pe club de 50.000 de euro și atunci vom ajunge cu toate plățile la zi”, a afirmat Cătălin Rufă.

banner 970 x 250

Comments

 1. LuxPhotoFuchs says:

  Cine se face vinovat de datoria către Ardeal? De ce să plătesc eu, din Banat, pentru datoria făcută de cei din Oltenia? Revin la bannerul veşnic valabil al Guardiei Rosso Nera: “Banii Reşiţei îi papă, alt mitic, aceeaşi ţeapă”

 2. resitean says:

  si care resiteni sa ii pape? ca nu avem 5 jucatori decenti de liga a 2 a…. ce tot vorbim aici?? daca nu sunt jucatori in judet? la bayern toti sunt din munchen la real toti din madrid? ce mari nationalisti si patrioti am devenit dintr-o data? faceti domnule Fuchs un 11 cu jucatori din judet care ar face fata in liga a 2 a.

 3. Gusca says:

  De ce sa platim noi gafele lu Rufa ?Cum sa plateasca direct clubului Ardealul ? pentru asemenea plata trebuie hotarare de Consiliu Local. Suntem cu siguranta depunctati si criza din VD se va adanci. Rufa un alt aventurier dupa Dinel Staicu. Pleaca !

 4. liviu says:

  e clar ca lumina zilei ca nu sunt premize de promovare….nu asta este o stare de spirit a unei echipe care doreste promovarea,cu fotbalisti refuzand antrenamente,cu seful de galerie suspendat aiurea ca nu a fost in gratia unora,cu chestii…uite banii nu sunt banii

 5. suporter says:

  dupa dinel staicu si dan izvernari a aparut acest rufa.ce blestem apasa pe Valea Domanului ?

 6. vasi says:

  Bai resitean aici nu e vorba de jucatori di n judet sau din afara.Aici e vorba devjegul asta de rufa ca el ar trebui sa stinga datoriile alea nu primaria

 7. DNA şi DIICOT says:

  Mihăiţă, este cazul să arunci prosopul că te-ai întins cât nu te mai poate cuprinde plapuma.
  Dinel Staicu – în puşcărie
  Dan Izvernari – în puşcărie
  Liviu Spătaru – în puşcărie,
  Constantin Gheorghe „Costică Vâlcea” ideologul rocadei Damila – Vâlcea – Reşiţa – în puşcărie
  Dan Leasă – arestat în lipsă
  Cristian Bobar – cercetat de DNA
  Cătălin Rufă – magicianul pariurilor
  Mihăiţă, tu vrei o decoraţie?

 8. Nicu Pop says:

  a fost candva un oltean mai resitean ca noi toti Marius Popescu care tremura si sarea in sus de bucurie la orice gol al Metalului. Era Sansiro Ciocoi erau altii era trenuletzu bucuriei.Nu-i vb cai oltean da sa fie deal nostru

 9. resitean says:

  asa este Nicu Pop dar tot timpul sunt “Gica Contra”.Vezi doamne ca banii lor se duc la Rufa la Olteni Moldoveni Arabi Turci etc…dar care bani? Ca daca ai ca tot onul un apartament si o masina platesti undeva la 100-150 de lei impozit pe an la primarie.Aia 150 de lei pe an 2.4333333 lei pe zi???!!!!!! intradevar este o suma imensa pe care o dam acestui “nemernic” Rufa care si-a permis in mod voit sa vina sa isi bata joc de Miliardele de euro ale Resitenilor Banatenilor….Ne meritam soarta

 10. suporter says:

  vrem doar ca rufa sa fie corect

 11. DINA says:

  Doar aşa, în treacăt, din presa zilei de astăzi… “Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală (PSD), a fost condamnat, marţi, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău.”