Stepanescu aruncă mingea în terenul lui Frunzăverde!

Metalul Reşiţa e lider în Liga a II-a de fotbal după ce a învins de o manieră categorică principalele favorite la promovare, însă situaţia financiară actuală a clubului nu ne dă voie să sperăm la Liga I.

Rosso-nerii au impresionat în debutul campionatului şi s-au instalat pe primul loc în clasament, deasupra Timişoarei sau Vâlcei, echipe cu pretenţii anunţate la promovare. Oportunitatea Reşiţei de a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc scoate însă în evidenţă faptul că patronul Cătălin Rufă şi Consiliul Local Reşiţa, acţionarul minoritar, nu ar reuşi să susţină fără alţi parteneri echipa în Liga I. Pentru a nu se rata această şansă, CS Metalul Reşiţa îi invită pe cei interesaţi să se implice în susţinerea echipei. „Lansăm un apel persoanelor fizice şi juridice ca, în măsura posibilităţilor, să contribuie la susţinerea echipei de fotbal Metalul Reşiţa. Pentru mai multe informaţii poate fi apelat numărul de fax 0355.815.497 sau poate fi trimis un e-mail pe adresa metalulresita@gmail.com”, se arată în comunicatul semnat de Rufă.

Garanţii, nu promisiuni!

Primarul Reşiţei a vorbit despre implicarea altor posibili investitori, dar şi despre promovare, imediat după meciul câştigat categoric în faţa Timişoarei. „Am stabilit ca obiectiv să fim în primele şase. Dacă şansele sunt de partea noastră, aşa cum au fost până acum, şi dacă mai vin şi alţii lângă noi şi se ţin de cuvânt, reprezentanţi de instituţii, persoane fizice, patroni, este bine, putem spera la mai mult. E nevoie ca echipa să fie susţinută financiar, e nevoie de garanţii financiare, pentru că fără bani nu se poate vorbi de performanţă. La nivel declarativ am avut parte de susţinere şi până acum, dar nu s-a concretizat. În afară de primărie şi de domnul Rufă n-a venit nimeni cu niciun leu, nici în campionatul trecut, nici în campionatul acesta. Sper să vină şi alţii lângă echipă, dar să se ţină de cuvânt, să avem nişte garanţii, pentru că au mai fost promisiuni, pe vremea FCM Reşiţa, dar acţionarii nu prea veneau cu bani”, a declarat Mihai Stepanescu.

Acum e momentul!

Edilul-şef a reluat subiectul într-o conferinţă de presă, în care a amintit de promisiunea făcută la un moment dat de preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, cu privire la implicarea administraţiei judeţene în susţinerea echipei din Valea Domanului. „De un an de zile, cel puțin, s-au dat explicații. Am avut întâlniri cu domnul președinte, a spus în campionatul trecut, până la 200.000 de euro. N-au fost bani, n-am primit niciun leu. A început campionatul ăsta, noi mergem bine. Este greu de trecut pasul ăsta, handicapul financiar este mare. Evident, e o mare problemă asta, iar noi, dacă vom ajunge mai sus, să ne menținem acolo. Ar fi drepturi de televiziune, primești aproape 800.000 de euro, drepturi pentru orice echipă de Divizia A. Atunci, cu ce mai vine de la Consiliul Local, de la Dorinel Munteanu sau de la alții… Acum, cred eu, este momentul să ne susținem echipa!”, a mai spus Stepanescu.

N-au fost bani nici pentru handbal!

Preşedintele Frunzăverde susţine că administraţia judeţeană e dispusă să ajute clubul din Valea Domanului, numai că, în momentul de faţă, e imposibil să se întâmple asta. „Consiliul Judeţean a desfiinţat echipa de handbal pentru că nu a mai avut posibilităţi. Suntem într-o situație în care veniturile proprii sunt mici, tot ceea ce aducem în județ aducem pe programe europene, care nu-mi creează posibilitatea de a investi decât în domeniile de dezvoltare a  infrastructurii. Banii pe care îi aducem pe fonduri europene sunt foarte mulţi, peste 500 de milioane de euro, dar nu poţi să-i foloseşti la sport. Evident că dacă vom avea o detentă bugetară vom ajuta şi sportul, dar, repet, am desfiinţat o echipă care juca în prima ligă. Eşti pus în situaţia de a opta: dezvolţi spitalul şi infrastructura sau dai banii pe echipa de handbal sau fotbal?! Nu vă supăraţi, spitalul este în continuare o prioritate!”, a declarat Frunzăverde.

Comments

  1. cipi says:

    imi doresc ca sportul romanesc sa devina o prioritate pentru guvernele romaniei daca nu atunci nu vom reusi sa facem performanta. sunt de acord sa se spital dar sa se ocupe si de sport