Stelele Banatului, fotbal-spectacol la Caransebeș!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Cei mai mari fotbaliști din vestul țării ne-au arătat pentru al treilea an la rând cât de mult a decăzut sportul rege în prezent și la ce nivel era odată, când Caraș-Severinul, Timișul, Hunedoara și Aradul trimiteau o legiune întreagă la prima reprezentativă a României.

 

A treia ediție a Cupei ,,Stelele Banatului”, competiţie găzduită de data aceasta de municipiul de pe Timiş şi Sebeş, a fost una la superlativ. Dan Avram, iniţiatorul acestui eveniment sportiv binevenit, a adunat în Sala Polivalentă ,,Victoria” tot ce Banatul a dat mai bun fotbalului românesc. Nu întâmplător a venit atât de multă lume la sală. Gugulanii au văzut adevărate legende. Nu sunt deloc vorbe mari. Un dublu câştigător de Cupa Campionilor, cum e Belodedici, sau un Rotariu, omul care l-a transformat în anonim pe marele Maradona, au fost doar cele mai bune exemple în acest sens. ,,Noi am jucat în tinerețe în fața a mii de spectatori și sunt convins că la următoarea ediție sala va fi neîncăpătoare, pentru că noi promovăm fotbalul-spectacol, aducem valori ale Banatului, ale Banatului extins, cu tot cu Hunedoara și Arad. Au fost Belodedici, Ioșca Rotariu, frații mei din tinerețe, a venit copilul meu de suflet Dan Alexa, băiatul Caransebeșului, Dan Potocianu, Miși Țîrlea, Marcel Băban, Adi Săvoiu, Leo Doană, Roco Sandu, o pleiadă de jucători care au îmbogățit zestrea loturilor naționale în tinerețea lor și care și astăzi, la o vârstă înaintată, la păr alb și la kilograme în plus, arată că mingea nu mai are secrete pentru ei”, a declarat cu satisfacţie pentru reuşita evenimentului Dan Avram.

Iniţiatorul evenimentului a explicat că prin acest turneu nu a urmărit doar să-i strângă pe toţi aceşti mari fotbalişti, ci şi să le ofere un exemplu copiilor care au astăzi poate alte preocupări. ,,Pentru copii e o mare bucurie să aibă acasă un tricou cu Domide, cu Țîrlea, cu Belodedici, cu Rotariu, cu Dan Alexa, cu toți marii fotbaliști ai Banatului care au venit aici cu dragoste pentru fotbal-spectacol”, a mai spus Avram.

Fostele glorii ale Reşiţei s-au impus şi anul acesta, într-o finală cu selecţionata Berzasca – Bozovici – Băile Herculane. Pe locul trei s-au clasat echipele din Moldova Nouă şi Timiș. ” A fost o acțiune foarte frumoasă. Ne lipsesc și ne trebuiesc oameni ca Dan Avram”, a concluzionat Miodrag Belodedici la finele competiţiei. ,,În primul rând trebuie felicitat domnul Avram pentru că a adus această ediție la Caransebeș. Cred că este cea mai importantă competiție din Banat rezervată foștilor mari jucători ai zonei. Eu m-am simțit ca și acasă. M-am întâlnit cu foști mari jucători, m-am simțit foarte bine. Astfel de evenimente ar trebui să organizeze și alții, pentru că și copiii ar fi mult mai atrași de fotbal și atunci poate unii dintre ei vor ajunge să joace și în echipa națională”, a spus şi Rotariu, care a confirmat deja prezenţa pentru anul viitor.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157650191498097″]

Comments

  1. lavinius says:

    Extraordinar eveniment ,felicitari organizatorilor si in aceasi masura si participantilor.