Pangarov a găsit rețeta victoriei! La Banatul Caransebeş se mănâncă volei pe pâine!

Meci de senzație realizat de Borota și compania în partida dintre Banatul Caransebeș și Arcada Galați din etapa a XIV-a a Campionatului Național de Volei Masculin Divizia A1, încheiat cu victoria gugulanilor, 3-2 (23-25, 25-22, 21-25, 25-21, 15-8)!

După un număr destul de mare de înfrângeri, gugulanilor le-a venit rândul să se bucure de o victorie meritată și muncită. Cu un Dan Borota de excepție, dar și cu Laurențiu Vânătoru care a distribuit pasele în așa fel încât să pună în valoare atacanții, Caransebeșul a revenit în joc și a reușit să închidă meciul în cinci acte. Ultimul set a demonstrat valoarea, dar și ambiția și dăruirea pe teren a jucătorilor.

Diferența s-a făcut însă în setul patru, când bănățenii au avut un avantaj considerabil pe tabela de marcaj (7-0, 8-1, 10-2). Deși au încercat să recupereze, gălățenii au prins frică de gugulani, după cum declara antrenorul Marian Apostu. ,,A fost un joc conjugat de echipă, l-am văzut pe Borota în cel mai bun meci al lui de până acum, l-am văzut pe Lung devastator, pe Miloş foarte eficient, atât la serviciu. cât și la atac. Am avut încredere în Vânătoru care a mers ceas cu pasele, libero-ul Jovic a fost excepțional în apărare și au completat foarte bine centrii Aleksic și Filip. Am bătut o echipă clasată pe locul şase, ceea ce înseamnă că valoarea noastră o putem demonstra în următoarele etape, deși am avut un parcurs greu”, a declarat la finalul partidei președintele Volei Club Banatul Caransebeș, Cristian Stepanescu.
Despre echipa sa, antrenorul bulgar Dimitar Pangarov a precizat: „Am avut încredere în băieții mei, toți sunt valoroși, cu toții am lucrat intens în cele trei săptămâni de când am venit să ajut echipa ca să mențină obiectivul propus la începutul campionatului, deși este greu. Am încercat să-l aduc în formă pe Borota, pentru că este un jucător complex. Mai avem de lucru, dar suntem pe drumul cel bun. Am lăsat în urmă tot ceea ce a fost negativ pentru echipă și avem trei luni în care o să mâncăm volei pe pâine. Este în primul rând o victorie de moral pentru băieții mei, pentru că îi așteaptă meciuri foarte grele, cu Zalău, acasă, miercuri, 4 februarie, după care plecăm la Constanța. Este o săptămână grea, însă am încredere în elevii mei, sunt în formă și cu dorință de victorie, ceea ce contează cel mai mult”, a concluzionat antrenorul emerit Dimitar Pangarov.