Stelele Banatului, cu Belodedici versus Rotariu în finală!

La Caransebeș s-a consumat a V-a ediție a turneului pentru old boys „Stelele Banatului”, la fotbal în sală, gazdă fiind Polivalenta Victoria, aparținând societății Caromet Caransebeș.

Conform tradiției, spectatorii au putut să-i vadă la lucru mari sportivi ai Banatului, printre care Miodrag Belodedici, Iosif Rotariu, Dan Potoceanu, Florin Bătrânu, Gheorghe Vaczi, Florea Văetuș, Ioan Atodiresei, Dumitru Gălan, Constantin Marcu, Ioan Florea, Marcel Băban, foşti internaționali A ai României, oameni care s-au bucurat de revedere, au depănat amintiri și au ținut un minut de reculegere pentru cei care au plecat de printre noi.

Câștigătoarea turneului a fost reprezentativa Timișoarei, din care a făcut parte și Iosif Rotariu, care a învins în finală echipa din Moldova Nouă, avându-l ca în lot pe Miodrag Belodedici.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că mai pot să joc, nu am avut accidentări grave. Ajung greu, greu, la mine în Banat, din păcate, Bucureștiul este foarte departe de satul meu și doar când vin prin zonă la Timișoara dau o fugă până acasă la mama, dar greu. Eu mă ocup acum de promovarea copiilor, tinerele talente și eu zic că, dacă au mingea și au unde să alerge să se joace, ei nu o să stea acasă, dar problema este la tineri. Școlile sunt cele mai importante ore de sport, să fie echipe de handbal, de volei, de fotbal, școlile să se implice și atunci vin și rezultate. După care Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației și după aceea cluburile, cele publice în special, dar din păcate aici, la noi în zonă, au cam dispărut”, ne-a declarat Miodrag Belodedici, dublu campion european cu echipele Steaua București și Steaua Roșie Belgrad.

Iosif Rotariu a participat la toate edițiile Stelele Banatului și a reușit cu echipa din Timișoara să obțină cupa în acest an. „Vreau să remarc că și anul acesta dl Avram a reușit să adune atâtea echipe la acest eveniment, au venit foarte mulți fotbaliști pe care i-am avut ca idoli în tinerețe, jucători cu care am jucat împreună și îmi face mare plăcere să vine de fiecare dată la Caransebeș”, a menționat fostul jucător și antrenorul Iosif Rotariu.

1000x100 casa brutarului

Din echipa Stelele Banatului care a jucat un meci demonstrativ la finalul turneului în compania reprezentativei Banatului a făcut parte și primarul Felix Borcean, care a menționat că se bucură că a putut să pună umărul la organizarea competiției în momentul când i-a fost solicitat sprijinul de către omul de afaceri Dan Avram. Acesta a mulțumit tuturor oamenilor care s-au implicat în acest turneu, de la reprezentanții Direcției pentru Tineret și Sport, Asociației Județene de Fotbal, Primărieia Caransebeș, la cei care au dorit să rămână anonimi.

Cupa Stelele Banatul va rămâne în posesia echipei câștigătoare până la desfășurarea ediției de anul viitor, când va fi pus din nou la bătaie acest trofeu, după cum promit Dan Avram şi primarul Felix Borcean.