Şofatul fără drept de şoferie, un nou hobby în Reşiţa?

O adevărată pasiune pare să fi făcut un reșițean pentru urcatul la volan tocmai atunci când polițiștii i-au reținut permisul de conducere fără a-i permite să se mai urce la volan.

Iar spiritul de aventură pare să-i priască reșițeanului Cristian Marcu, căci nu a fost o faptă singulară, ci agenții de circulație l-au prins nu mai puțin de 4 ori în această situație, în ultima dintre ele atât Marcu cât și un prieten al său ultragiindu-i chiar pe polițiștii de la Biroul Rutier.

Prima aventură, spun procurorii, ar fi avut loc pe data de 15 august 2011, în jurul orelor 2,55, când agenții de la Rutieră „au observat un autoturism marca Chevrolet, care rula din direcția Centrul Civic spre cartierul Lunca Bârzavei, având aprinse luminile de poziție și proiectoarele de ceață, motiv pentru care au procedat la oprirea acestui autoturism”. Așa au aflat polițiștii că la volan era Cristian Marcu și că acesta nu ar fi avut voie să urce la volan, „având permisul reținut din data de 6 oct 2009”.

Cinci zile mai târziu, pe 20 august 2011, Marcu a fost oprit la volanul aceluiași autoturism Chevrolet, „care rula din direcția Moroasa-Centrul Civic… la data controlului nu avea dreptul de a conduce autoturisme”.

Cele două situații nu l-au deranjat, însă, pe șoferul nostru iubitor de adrenalină, așa că pe 26 august 2011, de astă dată ziua, la ora 15,50, este din nou oprit la Gherteniș, la volanul aceluiași Chevrolet fiind tot Cristian Marcu, deși „în bazele de date ale Poliției” figura că permisul de conducere a fost reținut.

La început de septembrie, Cristian Marcu decide să șofeze, din nou, de astă dată cu un Ford Cougar, fiind observat de către agenții de la Rutieră cu ușurință, căci a urcat la volanul acestuia chiar din apropierea Inspectoratului Județean de Poliție, de la celebrul chioșc din fața sediului Enel. Polițiștii n-au făcut decât să pună în funcțiune girofarurile și să pornească în urmărirea șoferului. „Cu ocazia controlului inculpatul a devenit recalcitrant, a început să adreseze înjurii și expresii jignitoare organelor de poliție, după care a urcat la volanul autoturismului, pe care l-a pus în mișcare, a intrat pe Strada Moise Groza și a oprit la o distanță de circa 100 de m de intersecție. La scurt timp, în spatele acestuia a oprit un autoturism marca Renault Laguna, de la volanul căruia a coborât o persoană de sex masculin, care a început să adreseze injurii și expresii jignitoare organelor de poliție”, scriu procurorii în Rechizitoriu. Un alt echipaj a venit pentru a-i prelua pe cei doi recalcitranți, au fost duși la secție, dar au continuat și acolo să aducă injurii polițiștilor. Mai mult, după verificări, polițiștii au constatat că șoferul Cristian Marcu avea permisul de conducere reținut, fără a avea dreptul de circulație.

După șapte ani de cercetări intense și anchete, procurorii au trimis dosarul către Judecătoria Reșița pentru conducerea unui autoturism fără drept de conducere valabil, dar au clasat cauza pentru ultraj.

tmc 640