„Alo! Alo! Primăria! Poliția Locală! Garda de Mediu!“

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

„Alo! Alo! Primăria! Poliția Locală! Garda de Mediu! De două zile, la intrare în Țerova pe dreapta, cineva depozitează gunoaie cu camionul! Îi oprește cineva?“, este apelul public lansat azi, sâmbătă, după ora 17, de un ţerovean. Reacţia edilului-şef Nelu Popa şi a Primăriei Reşiţa a fost surprinzător de promptă.

Semnalul de alarmă a fost tras pe o reţea de socializare de către Mihai Sprînceană, reşiţean din cartierul Ţerova, care a postat şi fotografia de mai sus. Informaţia a ajuns foarte repede la urechile primarului Nelu Popa, care după doar un ceas, deci în jurul orei 18, i-a răspuns lui Sprînceană, tot public: „E bine că aţi sesizat, am anunţat colegii, însă ne-ar prinde bine orice informaţii suplimentare…, numărul maşinii, orice altceva care ar putea să ne ajute“.

În acelaşi timp, primarul Popa i-a trasmis un SMS lui Adelin Tuţă, consilier superior control intern managerial în cadrul Primăriei Reşiţa, care se deplasase deja la faţa locului, din momentul în care văzuse postarea primarului! „Am fost acolo acum, luni vă comunicăm cine îşi face de cap pe acel teren privat şi măsurile dispuse“, i-a răspuns Adelin Tuţă reşiţeanului care sesizase apariţia unui nou depozit de gunoaie în oraş.

„Am mers acolo împreună cu un poliţist local, imediat ce am văzut postarea. Am făcut şi mai multe poze cu terenul acoperit de gunoi. Am dat mai multe telefoane şi până luni nu știm nu ştim cine este proprietarul terenului, nu e nimeni la ora asta la Cartea Funciară ca să aflăm. Mâine (duminică, n.r.) pe lumină vor cerceta polițiștii locali şi ne sună dacă află ceva. Dacă nu, vom afla noi luni, la prima oră“, a declarat pentru expressdebanat.ro Adelin Tuţă, care ne-a oferit şi câteva fotografii făcute de el la faţa locului.

1000x100 casa brutarului

După reacţia celor din conducerea Primăriei Reşiţa, Mihai Sprînceană a ţinut să transmită un alt mesaj public: „Adelin Tuţă, m-aș bucura dacă toți factorii de răspundere, și nu doar din Primăria Reșița, ar vorbi puțin și ar face ceea ce trebuie. Așa cum procedezi tu. Și mai contează ceva: modul și viteza cu care preiei și transmiți informații. Aici ai nota 10. Când vom învăța toți că doar comunicând ca la carte vom avea cu adevărat rezultate identificabile?!?“. Rămâne să vedem însă cum se va finaliza acest incident, ce măsuri vor fi luate nu doar de către municipalitate, ci şi de către Garda de Mediu.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01