Primăria Reșița concurează cu Aquacaraș! Bani făcuţi pe morminte, la copy-paste!

Un proiect de hotărâre oarecum simplu și neremarcat a devenit viu disputat în ședința de Consiliu Local de miercuri, după ce primarul Ioan Popa a arătat ce se ascunde, de fapt, în spatele modificării unor tarife de copiere.

Consilierul local Mirel Sabo a spus că tarifele propuse sunt mult prea mari și a făcut, în consecinţă, un amendament prin care stabilea costul de copiere per pagină la 1,68 de lei plus TVA. „Fiind vorba despre cimitire și pompe funebre, merg și eu pe mâna PSD-ului, că se pricepe să îngroape totul în țara asta”, a completat și liderul grupului liberal, Hadrian Popescu.

Primarul Ioan Popa a intervenit și el şi a arătat că prețul din amendament ar fi prea mic, dezvăluind că este vorba despre proiectele pentru cripte și monumente funerare, după care oamenii își fac copii atunci când cer autorizație pentru a-și construi un cavou pe locurile de cimitir pe care le dețin. „Aquacaraș a preluat de la fostul Prescom aceste proiecte și această activitate și, pentru niște copii, le luau reșițenilor între 70 și 200 de lei. Eu vreau să preluăm activitatea aceasta și să facem noi aceste copii după proiecte”, a dezvăluit primarul Ioan Popa.

celtic transilvania 1000x100px

Deși în conferința de presă despre afișajul stradal primarul se arăta oripilat de unele societăți care fac reclamă la sicrie și coroane, de astă dată chiar a făcut calcule: „În Reșița mor în medie două persoane pe zi, înmulțit cu 30 de zile și cu tariful propus, rezultă o sumă de bani”. Socoțile primarului, însă, au fost încurcate de consilierii locali, care au votat amendamentul lui Mirel Sabo, singurul vot împotrivă fiind cel al liberalului Bogdan Matichescu, care a explicat că, oricum, acel amendament este inutil, pentru că trebuie modificate hotărârile care s-au dat cu aceste tarife, pentru a se aplica o altă taxare.