Stela Enache, cetățean de onoare al județului Caraș-Severin!

po 1000x100px (3)

Cunoscuta solistă de muzică ușoară s-a născut la Reșița și a urmat aici cursurile gimnaziale și liceale, valorificându-și pasiunea pentru muzică încă de la vârsta de 7 ani. A colaborat cu artiști celebri ai scenei mondiale, cum ar fi Gloria Gaynor sau Al Bano.

Stela Enache, pe numele său real Steriana-Aurelia Bogardo s-a născut pe 24 ianaurie 1950. După ce a urmat la Reșița școala generală, dar și liceul de muzică, a urmat Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj.

Stela Enache a fost remarcată de toți marii compozitori ai vremii, culminând cu George Grigoriu, care a văzut în Stela Enache viitoarea divă a muzicii ușoare românești. Mai târziu, aceasta a fost cooptată ca solistă a Orchestrei Electrecord condusă de Alexandru Imre.

Între 1973-2002, solista a înconjurat lumea cu turneele sale și a apărut pe scenă alături de nume mari ale muzicii din acea vreme. În prezent, are în repertoriu peste 500 de cântece și colaborări cu Gilbert Becaud, Nilva, Al Bano, Gloria Gaynor, Jenifer Rush, Sister Act și mulți alții.

1000x100 casa brutarului

Devine cetățean de onoare
La cel mai recent plen, aleșii județeni au aprobat un proiect de hotărâre prin care îi vor acorda artistei diploma de cetățean de onoare pentru merite deosebite în promovarea intereselor județului Caraș-Severin.

A fost una dintre marile interprete de muzică ușoară din România și îmi permit să aduc în atenția dumneavoastră un alt proiect de hotărâre pe care îl pregătim acum. Se referă tot la conferirea unui titlu de cetățean de onoare al județului scriitorului Horia Pătrașcu, scenaristul unuia dintre cele mai importante filme care s-a făcut în România”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Până atunci însă, aleșii au mai aprobat două proiecte de hotărâre care s-au referit la acordarea aceleiași distincții unui om care s-a făcut remarcat în învățământul din Caraș-Severin, Petru Codilă Roșeți, dar și inginerului Petru Vasile Uscat.