Ediţia aniversară a Cupei Cerbul a deschis noi orizonturi pe Muntele Mic

Ediţia jubiliară a Cupei Cerbul la ski şi snowboard a fost o reuşită, dar poate cel mai important, a însemnat punctul de plecare pentru un proiect mult mai complex care să ducă la revigorarea cu adevărat a turismului şi sporturilor de iarnă pe Muntele Mic.

Înfiinţată la iniţiativa lui Nelu Gherga, proprietarul celei mai vechi cabane de pe Muntele Mic, competiţia dotată cu Cupa Cerbul a ajuns anul acesta la ediţia cu numărul zece şi s-a bucurat de implicarea Asociaţiei Sportive WMT, Direcţiei pentru Sport Caraş-Severin, Consiliului Judeţean, Primăriei Caransebeş şi Serviciului Salvamont. Chiar dacă ceaţa şi frigul să pună stăpânire pe pârtie, a fost o zi plină de sport şi distracţie într-un decor de vis. La această ediţie aniversară au participat peste o sută de iubitori ai sporturilor de iarnă şi concurenţa a fost pe măsură. Drept dovadă au fost şi timpii foarte strânşi, stabiliţi pentru prima dată de o aparatură performantă, care nu lasă loc de discuţii şi interpretări.

Directorul Direcţiei pentru Sport, Liliana Dacica, managerul general al World Media Trans, Gabriel Lungu, senatorul Iosif Secăşan, reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Primăriei Caransebeş au oferit premii consistente pentru toţi participanţii şi au dezvăluit intenţiile pentru anul următor. “Prima diplomă a fost oferită, simbolic, Muntelui Mic, pentru că ne găzduieşte în fiecare an şi ne dă posibilitatea să ne bucurăm de frumuseţea lui. Vă dezvălui că pentru Muntele Mic şi Semenic se lucrează la un proiect deosebit, care înseamnă investiţii de câteva milioane de euro”, a spus Mihai Minea. Acest lucru a fost confirmat şi de senatorul Iosif Secăşan. Profesoara Liliana Dacica a promis că, din 2014, competiţia va căpăta o altă amploare şi a vorbit chiar de posibilitatea organizării unor etape de campionat naţional de schi. Gabriel Lungu şi Nelu Gherga s-au arătat încântaţi de implicarea cât mai multor factori în organizarea acestui concurs şi în promovarea Muntelui Mic.