„Administrăm peste 300.000 de hectare de pădure!”

Directorul Direcției Silvice Caraș-Severin a explicat pentru Express de Banat faptul că instituția pe care o conduce administrează în județ una dintre cele mai mari suprafețe împădurite din țară. În plus față de hectarele ce revin instituției, alte peste 20.000 au ajuns în administrarea ocoalelor silvice.

Deși în cele mai multe situații se taie conform amenajamentelor silvice, în pădurile din Caraș-Severin sunt cazuri în care Legea Silvică se încalcă. Angajații instituției însă supraveghează și amendează astfel de situații. „Anual, în județ se taie în jur de 700.000 de mc, iar ca suprafață împădurită putem spune că au fost vizate 184 de hectare. Administrăm 324.000 de hectare și, în plus față de acestea, încă 24.000 prin contracte încheiate cu administrațiile locale”, a declarat Ștefan Stănescu pentru www.expressdebanat.ro .

CITEȘTE ȘI: Turiștii cer explicații autorităților!

Ștefan Stănescu a explicat faptul că în zonele în care se taie masiv, așa cum este zona Muntelui Semenic, nu este vorba despre defrișare, întrucât angajații Direcției Silvice urmăresc cu atenție respectarea Legii.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

CITEȘTE ȘI:  „În zona Semenic se exploatează barbar masa lemnoasă!”

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/