Statul român suportă pierderile rușilor

Potrivit liderilor sindicali, statul român a scos din fondul de rezervă, prin Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, nu mai puțin de 2 miliarde de lei pentru a acoperi dezastrul creat de ruși și a le oferi oamenilor o șansă decentă să mai supraviețuiască o lună, două.

Afundați în datorii și fără un venit constant, foștii angajați de la Combinatul Ductil Steel Oțelu Roșu încep să își primească salariile compensatorii.

Pentru că rușii nu au dispus de toată suma pe care oamenii ar trebui să o primească, prin intervenție politică s-a stabilit că o parte din salarii va ajunge la muncitori prin AJOFM.

 „Suma pe care o primesc se ridică la 2 miliarde de lei. Ceea ce depășește salariul mediu pe economie vine din partea companiei ruse. Suma pe care aceasta va trebui să o pună la dispoziția foștilor salariați depășește cu puțin 1,5 miliarde de lei”, a declarat Vasile Sabău, lider sindical în cadrul uzinei.

Dacă AJOFM a început să le acorde oamenilor salariile compensatorii, rușii promit că se vor achita de diferența pe care ei trebuie să o suporte până la finele acestei luni.