Statul îi ia lui Chebuţiu 100 de lei săptămânal! Prejudiciul de la UCMR, 77 de milioane de lei!

Foştii manageri Chebuţiu şi Preda, acuzaţi de către DIICOT de delapidare şi devalizarea uzinei reşiţene, suportă tot mai greu viaţa din spatele gratiilor. Drept dovadă, aproape săptămânal, vin în sălile de judecată cerându-şi libertatea.

Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au solicitat acum două săptămâni Tribunalului Caraş-Severin şi în urmă cu doar câteva zile Curţii de Apel Timişoara revocarea măsurii arestului preventiv. Ambele instanţe au respins cererile inculpaţilor şi i-au obligat la plata cheltuielilor de judecată. De fiecare dată, câte 100 de lei!

La începutul acestei săptămâni, foştii directori ai UCM Reşiţa şi-au încercat din nou norocul. De data asta au formulat cereri de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar. Tribunalul Caraş-Severin a respins şi această solicitare, obligându-i din nou la plata sumei de câte 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare în sarcina statului. Cei doi au contestat decizia instanţei, astfel că în zilele următoare vor merge cu aceeaşi solicitare în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara.