Pregătirile de iarnă, gata pe Semenic

Chiar dacă nu a venit încă iarna, iar soarele ne mai amăgește cu razele lui, suntem totuși în luna noiembrie și vrem, nu vrem, frigul și zăpada își vor face curând apariția. Hotelierii de pe Semenic au intrat așadar în “priză” pentru a fi pregătiți să primească turiștii.

Sezonul rece stă să apară, iar cei care și-au deschis o afacere pe muntele Semenic tocmai asta așteaptă. Este perioada din an cea mai profitabilă pentru ei și, din acest motiv, se pregătesc intens pentru turiștii care vor alege pârtia și stațiunea de aici. Hotelierii au terminat aproape în totalitate pregătirile pentru iarnă și sunt gata oricând să își întâmpine oaspeții. Au pregătit și ofertele de sărbători, la care se pare că se anunță deja doritori.

”Noi suntem pregătiți pentru turiști, totul e foarte bine. Și la ofertele de sărbători stăm bine. Atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion, avem deja ocupate jumătate din locuri, iar oferta abia a fost lansată. Până atunci se vor umple cu siguranță toate locurile”, ne-a declarat Adrian Suhaida, un hotelier de pe Semenic.

Din spusele oamenilor de afaceri care au investit pe munte, aici există avantajul, față de stațiunea de pe Muntele Mic, că turiștii pot ajunge cu mașina până în apropierea cabanei. Este adevărat că drumul Slatina Timiș-Văliug nu este încă gata, dar hotelierii spun că nu își fac griji în privința turiștilor din această cauză. De asemenea, sunt siguri că, atât timp cât iarna va fi una cu multă zăpadă, stațiunea de pe Semenic va fi plină.