La finalul recensământului, Caraș-Severinul se numără printre ultimele județe din țară, din punct de vedere al numărului de persoane recenzate, cu un procent de numai 91,6% din populația rezidentă țintă, surclasând doar județele Iași, Timiș și municipiul București.
Pe 31 iulie 2022 a fost finalizată ultima etapă de colectare a datelor recensământului, atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai, cât și prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă.
Până în ultima zi de recenzare, la nivel național s-au înregistrat în total 18.148.460 de persoane, reprezentând 95,4% din populația rezidentă estimată a României la 1 decembrie 2021, de 19,02 milioane de persoane. În Caraș-Severin au fost completate, în perioada 14 martie – 31 iulie, 238.935 de chestionare, reprezentând un procent de 91,6% din totalul populației țintă de 260.742 de persoane.
Ce se întâmplă cu cei care nu au răspuns întrebărilor recenzorilor sau care nu s-au autorecenzat?
„Pentru persoanele care nu s-au recenzat până la 31 iulie, Institutul Național de Statistică o să facă o imputare de date, adică o să preia date din surse administrative pentru acele adrese unde nu s-au găsit persoanele la domiciliu. Sunt mai multe baze de date, de exemplu, de la Evidența Populației, de la Agenția Finanțelor Publice, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, adică de la toate instituțiile care pot să furnizeze informații pentru persoanele care nu au fost recenzate.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, Mihail Calițoiu, expert superior în cadrul Direcției Județene de Statistică Caraș-Severin.
Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023, precizează reprezentanții Institutului Național de Statistică.