Timișul, ultimul între județele țării la populația recenzată

oameni pe strada piata victoriei timisoara
explo 1000x200

Mobilizarea autorităților locale a lăsat de dorit, în Timiș, la recensământ, atrage atenția subprefectul Sorin Ionescu. Județul ocupă ultimul loc în țară în ce privește populația recenzată, cu doar 83,5% din chestionarele estimate de autorități completate.

Dacă la autorecenzare, timișenii au dovedit spirit și conștiință civică, județul fiind primele primele la nivel național, nu același lucru au arătat și primăriile – cele responsabile de gestionarea etapei recenzării față în față.

„Autoritățile locale se puteau mobiliza mai bine. Un minus major pentru recensământul pe municipiul Timișoara, având în vedere rezultatele. Sigur, va urma o perioadă de ajustări, se vor prelua o serie de date de la Evidența Populației care vor completa aceste rezultate, dar cred că autoritățile locale se puteau implica mult mai mult astfel încât să nu ajungem în situația în care ne aflăm în acest moment.”, a declarat subprefectul Sorin Ionescu.

Potrivit cifrelor INS, 591.154 de persoane din Timiș au participat la recensământ. La nivel național, s-au recenzat 18.150.000 de persoane, adică peste 95% din populația rezidentă înregistrată la 1 decembrie 2021.

CITEȘTE ȘI: Recensământul s-a încheiat. Ce se întâmplă cu cei care nu s-au recenzat?