Stațiile de îmbarcare pe vaporașe, inundate de gunoaie. Măsurile luate de comisarii de mediu

mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Timiș au amendat Primăria Timișoara cu 2.500 de lei, după ce au descoperit că malurile Canalului Bega, în zona în care se fac îmbarcările pe vaporașe, sunt pline de gunoaie. 

Comisarii s-au autosesizat în urma unor materiale prezentate în presă. „Comisarii din cadrul GNM – Comisariatul Județean Timiș s-au autosesizat cu privire la depozitarea neconformă a deșeurilor în zona stațiilor de îmbarcare pe vaporașele ce navighează pe canalul Bega. În urma verificărilor efectuate în perioada 09.08.2021-10.08.2021, s-a constatat că cele semnalate în mass-media se confirmă. Pentru neconformitățile constatate, GNM CJ Timiș a aplicat sancțiune contravențională la UAT Timișoara conform Legii 211/2011, art.59,alin.(1), lit.e și a dispus măsuri în vederea salubrizării zonelor identificate cu deșeuri abandonate.”, au anunțat comisarii Gărzii de Mediu.

Amenda se ridică la 2.500 de lei. Nu este prima dată când autoritățile locale sunt sancționate pentru depozitarea deșeurilor pe spațiul public. În 2019, Primăria Timișoara a fost amendată cu 15.000 din cauza mormanelor de gunoaie de pe străzi. Tot atunci, comisarii au constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul şi valorificarea deşeurilor, iar în mai multe zone din oraș sunt rampe clandestine.

leader board 728 x 90 px

Serviciile de curățenie pe malurile Canalului Bega, dar și întreținerea toaletelor ecologice sunt încredințate de primărie unei societăți, care, potrivit contractului, este plătită cu aproximativ 70.000 de lei ca să își îndeplinească atribuțiile.