Stații de încărcare a mașinilor electrice și lămpi led pe străzi, în planurile unei comune de lângă Timișoara

O comună aflată lângă Timișoara vrea să devină mai verde. Astfel, Primăria Dumbrăvița anunță că sunt șanse să primească finanțare din partea Administrației Fondului pentru Mediu pentru două proiecte importante. Și anume, realizarea a cinci stații de încărcare a mașinilor electrice și montarea a sute de lămpi led de iluminat stradal.

Primăria Dumbrăvița este la un pas distanță de a obține o finanțare importantă din partea Administrației Fondului pentru Mediu, în vederea realizării a două proiecte care vor face comuna să fie una mai verde.

Începem noul an cu două proiecte pentru care putem primi finanțare din partea Administrației Fondului pentru Mediu, iar în ședința de Consiliu Local de miercuri vom supune aprobării indicatorii tehnico-economici pentru cele două investiții”, a declarat Horia Bugarin, primarul din Dumbrăvița.

Concret, primul proiect se referă la instalarea a cinci stații de încărcare a mașinilor electrice, iar al doilea la montarea a 835 de lămpi led de iluminat stradal și achiziționarea unui sistem de telegestiune.

Aceste lămpi vor diminua consumul actual cu 60%, iar sistemul de telegestiune ne va oferi pe o hartă digitală poziția tuturor lămpilor, caracteristicile lor, precum și starea de funcționare. În total vorbim despre lucrări de 3.3 milioane de lei, din care 537.000 vor fi contribuție proprie”, a detaliat Horia Bugarin.