Stația de autobuz de la Intim va fi „mazilită”!

Schimbarea la față a Reșiței continuă! Cu buldozerul, acolo unde situația o impune. Este și cazul stației de autobuz de la Intim, căreia consilierii locali i-au cântat deja Prohodul.

Până mai ieri un punct de reper pentru iubitorii de animale, găzduind unul dintre cele mai cunoscute chioșcuri de profil din Reșița, stația de la Intim se pregătește să renască. Și, ca orice proiect care se vrea a fi unul reușit, renașterea se va face de la zero.

În cea mai recentă ședință de Consiliu Local, aleșii au votat proiectul de hotărâre „privind aprobarea scoaterii din funcțiune, casării, demolării și valorificării stației de autobuz situată în Municipiul Reșița, B-dul Republicii nr. 1 (zona Intim sens sus)”.

Stația a fost înființată în anul 1992, atunci când Consiliul Local și câțiva agenți economici au încheiat contracte de asociere care au avut ca obiect construirea unor stații de autobuz multifuncționale, printre ele numărându-se și cea de la Intim. În anul 2002, contractele de asociere se transformă în contracte de închiriere, proprietar devenind Municipiul Reșița.

„Dacă în anul 1992, când s-a aprobat executarea acestor stații de autobuz multifuncționale, exista o lipsă a unor spații cu amănuntul, considerăm că acum, după 27 de ani, în Municipiul Reșița situația este cu totul alta”, se arată în raportul de specialitate.

În plus, potrivit unei Ordonanțe de Urgență din luna decembrie 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în perimetrul stațiilor de acest gen pot fi amenajate doar spații de așteptare pentru cetățeni și pentru comercializarea legitimațiilor de călătorie.

În locul actualei construcții se va amplasa o altă stație modernă, promite inițiatorul proiectului, primarul Ioan Popa.

Întrebat de liderul Grupului PSD din Consiliul Local, Mirel Sabo, ce înseamnă faptul că se dorește valorificarea elementelor componente rezultate în urma demolării, edilul-șef i-a răspuns amuzat: „Era un termen mai generos pentru distrugere, adică o să o mazilim, o vom da la fier vechi”.