Peste 7.000 de semnături pentru salvarea Parcului Național Semenic – Cheile Carașului au ajuns la Comisia pentru cercetarea abuzurilor de la Senat!

Senatorul USR Mihai Goțiu a anunţat depunerea, ieri, la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat, primele 7.148 de semnături strânse în cadrul campaniei Declic „Salvăm Parcul Național Semenic – Cheile Carașului”.

De asemenea, Mihai Goţiu spune că a prezentat ieri şi sesizarea prin care solicită „constituirea unei comisii de anchetă parlamentară pentru cercetarea abuzurilor și ilegalităților din Semenic, dar și a modului în care autoritățile publice, în frunte cu Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor și instituțiile din subordine, acoperă distrugerile provocate de Romsilva“. Documentația, respectiv dovezile și mărturiile despre abuzurile și ilegalitățile comise, se întinde (în rezumat!) pe aproape 100 de pagini şi, precizează parlamentarul USR, a fost lăsată spre studiu membrilor comisiei, o decizie urmând să fie luată săptămâna viitoare sau peste două săptămâni.

„Vă mulțumesc pentru sprijin și implicare și vă promit că, împreună, scoatem drujbele și TAF-urile din Semenic! Dacă nu ați semnat, încă, petiția, o puteți face la link-ul de mai jos. Și vă rog să o dați mai departe către prieteni și colegi. A contat când, lângă dosarul sesizării, am prezentat și primele mii de semnături strânse. Mulțumesc!”, transmite senatorul Mihai Goţiu pe pagina sa de Facebook.

În ultimele 24 de ore, petiţia a depăşit chiar pragul a 8.000 de semnături.

Sursă foto: FB Thomas Balogh.