Stat în stat. Edilul racolat de PSD a făcut din primărie propria moşie!

Trecut recent în tabăra social-democraţilor, primarul comunei Domaşnea continuă să-şi facă de cap cu banii publici şi cu soarta oamenilor, dispreţuind şi încălcând legea după cum vor muşchii lui, pe care nu ezită să şi-i umfle când cineva îndrăzneşte să nu i se supună.

Petru Lorinţ, edilul-şef care a lovit mişeleşte un localnic, a fugit de la liberali la PSD, anticipând că rezultatul alegerilor prezidenţiale nu-l va avantaja, în condiţiile în care are atâtea bube-n cap. Multe dintre ele sunt evidente, sunt reclamate, însă, cel puţin deocamdată, prea puţine au ajuns să fie investigate de procurori. Pentru unii dintre consilierii locali din Domaşnea, felul în care Lorinţ îşi face de cap în postura de primar e suspect. Edilul-şef nu numai că nu dă socoteală nimănui, dar are grijă ca toţi banii să se cheltuie cu perdea, fără ştirea consilierilor care nu-i sunt subordonaţi şi a oamenilor din comună şi satele aparţinătoare. Cel puţin aşa acuză Tudor Milulescu, consilier local. Şi omul nu minte, pentru că instanţele de judecată au confirmat asta!

„Primarul face ce vrea, fără să informeze Consiliul Local. Nu mi-a dat documentaţie pentru un drum agricol, să ştiu şi eu ce votez. El nu a trecut prin Consiliul Local un studiu de fezabilitate. A promovat un proiect de hotărâre pentru construire de drumuri agricole prin fonduri europene şi documentaţia nu a fost supusă aprobării. Am mers în instanţă, cu o cerere de informaţii de interes public. Nu mai spun că eu sunt consilier local, am mers ca orice alt cetăţean al României. Câştig pe instanţă să-mi dea şi mie să văd studiul ăla de fezabilitate. Eu am mers singur, el cu avocat, pe bani grei, pe bani publici. Nu a respectat nici hotărârea judecătorească. L-a amendat judiciar şi are de plătit acum 1,6 miliarde”, a declarat Milulescu pentru expressdebanat.ro.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

De ce ascunde Petru Lorinţ documentele din primărie e lesne de înţeles. Consilierul Local Tudor Milulescu susţine însă că sunt o mulţime de nereguli, care arag răspunderea penală a primarului Lorinţ, însă pentru asta mai trebuie să şi vrea cineva. „La Prefectură am făcut bibliorafturi de sesizări legate de modul în care se desfăşoară şedinţele Consiliului Local, sesizări legate de legalitatea unor proiecte care au fost aprobate. La fel ca în cazul drumului agricol, în înţelegere cu Staicons, a construit un pod fără documentaţie, fără autorizaţie de construire, fără Consiliul Local, fără nimic! Aici e Evul Mediu! Domaşnea a fost o comună bogată, acum e probabil cea mai prăpădită din Caraş-Severin!”, a mai spus Milulescu. Bineînţeles, primarul Lorinţ nu vrea să discute cu presa, Legea 544 din 2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, nefiind valabilă şi pentru el.

tmc 640

Comments

  1. ion says:

    mereu in opozitie,asta e frustrarea frustratior