Start lucrări! Șantierul deschis în centrul Lugojului se va anima în zilele următoare

explo 1000x200

Primăria Lugoj a anunțat că pregătește reluarea lucrărilor la tronsonul din strada Mocioni, dintre Ceasul Electric și Hotel Dacia, aflat în modernizare din vara anului trecut.

Proiectul a fost oprit la scurt timp după începerea acestuia, în perioada alegerilor locale din 2020. Noua administrație lugojeană a introdus între timp o extindere a lucrărilor, vizând în principal refacerea infrastructurii subterane a rețelelor de apă, canalizare și racordurile aferente. Executarea lucrărilor de branșare la noua conductă introdusă în cadrul programului general de înlocuire a vechii rețele de alimentare cu apă a municipiului a fost amânată din cauza problemelor cu care se confruntă operatorul de apă-canal. În plus este planificată și introducerea a altor două conducte noi de apă, pe partea cu cinematograful.

„Cât de curând se vor relua lucrările în centru. Mai exact se vor executa lucrări de branșare la conducta nouă de apă, de 110 mm, introdusă în anii trecuți pe partea dreaptă, cea cu librăriile. Apoi, pe partea stângă vom anula conducta veche de zeci de ani, de 220 mm, iar în locul acesteia vor fi introduse două conducte noi de 110 mm, La una dintre ele vor fi branșați toți consumatorii de pe acea parte, iar a doua va fi folosită pentru echilibrarea presiunii. De lucrări se va ocupa Meridian 22, care până acum nu a avut fondurile necesare pentru materiale, din cauza situației în care se află, acestea urmând să fie achiziționate cu bani de la bugetul local, săptămâna viitoare. Sperăm din vară să se poată continua cu modernizarea pavajului”, a precizat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Pentru efectuarea branșamentelor în centru au fost prevăzuți circa 40.000 de lei. Între timp a fost pregătită organigrama la nou înființata societate din subordinea primăriei, de apă-canal, care va cuprinde 65 de posturi. Pentru a putea funcționa, în acest an sunt prevăzute și dotări cu utilajele și echipamentele necesare.

banner 970 x 250