Start la umbrele! Județul, sub cod galben

Cărășenii trebuie să-și pregătească astăzi umbrelele și cizmele de cauciuc, întrucât o nouă avertizare de cod galben de ploi și inundații va intra în vigoare începând cu ora 23:00 a acestei seri.

Meteorologii nu au vești prea bune pentru cărășenii care și-au pus deja hainele groase în dulapuri. Până pe 15 mai, vremea se va răci treptat și va deveni mai rece decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii mai, cu valori maxime care nu vor depăși 11 grade Celsius. Frigul nu este singura avertizare pentru Caraș. Prognozele meteo atrag atenția și asupra ploilor care vor începe cu această seară. Cantitățile de apă vor cumula 25 de litri pe metru pătrat.

Instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi în zona deluroasă și montană. Aversele vor fi însoțite și de descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar în unele zone chiar de grindină.

Avertizarea de cod galben care se anunță începând cu această seară va intra în vigoare la ora 23:00 și va rămâne valabilă până mâine la ora 12:00.

Cărășenii vor putea răsufla ușurați doar pentru câteva clipe însă. Codul galben va reintra în vigoare imediat la ora prânzului și se va prelungi până joi la ora 18:00. În zonele de deal se anunță averse cu caracter torențial și se vor acumula în cantități de până la 30 de litri pe metru pătrat și, izolat, peste 60 de litri.

În ceea ce privește inundațiile, în Caraș-Severin sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna.

Foto: agenda.ro