Noi bani de la bugetul local pentru bisericile gugulanilor!

Autoritățile locale din Caransebeș au decis acordarea unui nou sprijin financiar pentru lăcașele de cult din oraș. Banii din bugetul local au fost alocați atât pentru biserica cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul, cât și pentru centrele afiliate Episcopiei Caransebeșului.

Aproape 20 de mii de lei au fost alocați pentru biserica cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul. Lăcașul de cult necesită o serie de lucrări de reabilitare a interiorului. Banii primiți de la bugetul local vor fi alocați pentru restaurarea iconostasului și a zonei de intrare în altar, precum și a picturilor din interior. Acestea s-au deteriorat vizibil cu trecerea timpului, având în vedere faptul că datează pe pereții bisericii încă din anul 1787.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare pus la cale pentru Biserica Sfântul Ioan Botezătorul se ridică la 180 de mii de lei. Din lipsă de fonduri, însă, lucrările s-au oprit după o investiție de doar 42 de mii de lei, lucrări efectuate deja.

Consilierii locali din Caransebeș și-au îndreptat atenția și spre proiectele sociale demarate de centrele afiliate Episcopiei Caransebeșului. Tocmai de aceea, din bugetul local au fost suplimentate fondurile la Centrul de Igienă pentru mamă și copil care funcționează în cadrul Complexului de Servicii Sociale Sf. Vasile cel Mare, din cadrul Episcopiei Caransebeș. Aproximativ 900 de lei lunar vor fi alocați din banii locali, până la finalul anului. Pe lângă această sumă, la centru se alocă lunar și 3000 de lei pentru plata angajaților.

Aveam nevoie de fonduri pentru lucrările de reamenajare, de modificare, care erau necesare. Mai trebuie să amenajăm câteva camera. În momentul de față avem cinci și urmează să mai amenajăm încă două. Mai avem nevoie și de alte spații, nu numai pentru copii, ci și pentru mame. La Centrul de Igienă pentru mamă și copil avem în momentul de față patru mame și șapte copii. Fiind singurul centru maternal, toate mamele sunt redirecționate aici și au nevoie de condiții mai bune. Condiția pentru a fi primite aici este să fie din județ, pentru că la nivel de județ nu sunt alte centre maternale așa cum este al nostru”, a explicat părintele Nicolae Codrea, directorul centrului.