START la reciclare! Începe colectarea de deșeuri electrice și electronice!

Sfârșitul acestei săptămâni vine cu o nouă inițiativă a autorităților locale, în colaborare cu Asociația RoRec, de a-i mobiliza pe cărășeni să sorteze deșeurile și să recicleze. Astfel, sâmbătă va avea loc o nouă campanie de colectare, de la domiciliu, a deșeurilor provenite de la echipamente electrice și electronice.

Cărășenii sunt invitați să pregătească aparatele de uz casnic de mari dimensiuni de care vor să se scape, echipamente de consum larg, precum televizoare, aparate de radio, camere foto sau video. Și aparatele de uz casnic de mici dimensiuni sunt primite cu brațele deschise de cei de la RoRec, precum și orice alt obiect electric, inclusiv unelte sau jucării.

Reșițenii care doresc să predea deşeuri provenite de la echipamente electrice şi electronice pot apela până sâmbătă, inclusiv, între orele 09:00-15:00, la următoarele numere de telefon RoRec 0800 444 800, 0751 302 119 sau Primăria Municipiului Reşiţa 0255/211 692 interior 173, 0255/210 258.

În schimbul predării de frigidere, combine, lăzi şi vitrine frigorifice vor fi acordate patru cupoane valorice de zece lei fiecare.

Persoanele care predau maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, uscătoare de haine şi aparate de aer condiţionat vor primi în schimb două cupoane valorice de zece lei fiecare.

Acestea se acordă numai aparaturii complete şi vor putea fi utilizate în orice magazin care foloseşte sistemul bonurilor.