Cărășenii chelesc fără milă pădurile județului!

Tăierile ilegale de arbori sunt o „bubă” de care județul suferă de ani buni de zile. Fenomenul pare că nu poate fi ținut în frău, pentru că zilnic dealurile cărășene sunt brăzdate de camioane care transportă mai mult sau mai puțin legal cantități colosale de lemn.

Nici cetățenii nu sunt mai conștienți de efectele pe care tăierile ilegale le au asupra mediului. Nici măcar inundațiile și schimbările de temperatură din vară nu par să-i fi speriat. Fără pic de milă pentru păduri, cărășenii exploatează arbori în neștire.

Cinci persoane au fost identificate chiar ieri prin codri, cu toporul sau drujba în mână. Oamenii legii din Goruia și Ticvaniul Mare au fost cei care i-au prins cu mâța în sac la tăiat de arbori pe cei cinci, în cadrul unei acțiuni de combatere a acestui fenomen.

leader board 728 x 90 px

Cetățenii activau în zonele numite local „La Cius”, „Borat” și „Valea Satului”, de unde au reușit să taie un număr de 34 de arbori nemarcați de esență cer, carpen și salcâm.

Oamenii legii continuă în momentul de față cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Comments

  1. VASILIU MIRCEA PAUL says:

    Și ce se întîmplă la Minda – CHIAR ÎN BUZA ORAȘULUI – nu trezește nici un interes ? Acolo nu-s niște amărîți cu drujba-n mînă, ci o ORGANIZAȚIE PUTERNICĂ (cu camioane, TAF-uri, tăieri de drumuri noi, etc.). Doar NĂMOLUL scurs de pe versanți ar trebui să mobilizeze diversele ”Agenții de mediu”. ”Agenturi” care ne mănîncă banii și stau prin birouri (sau, mai degrabă, PE SUB birouri).