Start la exproprierea clădirilor dezafectate care stau în calea construirii podului Jiul din Timișoara

proiect pod jiul

Au fost demarate procedurile de expropriere a ruinelor, proprietate privată, care blochează realizarea podului Jiul din Timișoara. Proiectul a fost votat de consilierii locali.

Terenul aparține Primăriei Timișoara, dar din cauza clădirilor dezafectate din zonă nu pot începe lucrările. Potrivit proiectului de hotărâre, votat săptămâna aceasta în ședința de plen, este vorba despre un bazin de înot cu cabine, întins pe o suprafață de 307 metri pătrați, o platformă betonată pentru plaje și un teren de handbal cu tribune, construit pe 1.621 de metri pătrați. Proiectul a fost aprobat cu 19 voturi dintre care două obținute telefonic.

„Noi suntem proprietari ai terenului numai că nu putem beneficia de el câte vreme acolo sunt acele construcții care sunt proprietate privată. Chiar dacă sunt în paragină, singura modalitate prin care putem să intrăm în posesie și să realizăm proiectul este să recurgem la această expropriere. Totul se face conform legii. Procedura a fost urmată, avem proiect, avem tot ce trebuie pentru această procedură de expropriere.”, a spus Nicolae Robu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Legătura între străzile Jiul și Splaiul Tudor Vladimirescu peste râul Bega va ajuta la fluidizarea traficului. „Având în vedere modernizarea pasajului CF strada Jiul-Calea Circumvalațiunii, este necesară dezvoltarea tramei stradale a municipiului prin asigurarea conectivității între malul sudic și nordic al Canalului Bega. În zona respectivă acest lucru se poate face prin realizarea unui pod ce va asigura continuitatea străzii Jiul până la Splaiul Tudor Vladimirescu, traversând râul Bega la cca. 200 de metri aval de Podul de Fier situat pe strada Andrei Mureșanu și la cca. 320 de metri amonte de podul Traian creând astfel o rută alternativă și diminuând traficul rutier din centrul orașului.”, se arată în proiect.

Investiția noului pod peste Bega este estimată la peste 24 de milioane de lei, iar durata de execuție este de 18 luni. Licitația va fi demarată abia după expropriere.


stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/