Start cu salve de tun! Surprize pregătite de organizatori la Timișoara City Marathon

Orașul de pe Bega își invită din nou cetățenii la alergat. De data aceasta, în 27 octombrie, la a treia ediție a Timișoara City Marathon. Evenimentul organizat de clubul sportiv Alergotura are șase curse diferite, chiar și pentru cei neinițiați. De asemenea, evenimentul va fi şi o lecție de istorie.

Anul acesta, totul este inspirat de momentul eliberării Timișoarei de sub dominația otomană, de către trupele conduse de Eugeniu de Savoya. Nu va lipsi și cursa de 42,5 km, Maratonul Cavalerilor Cetății. Startul va fi la Otelec, lângă granița cu Serbia. Traseul urmărește malurile Begăi, iar finish-ul e în Piața Libertății. Cei care nu pot fugi atât se pot înscrie la Semimaratonul Eugeniu de Savoya, care are o lungime de 21,5 km, pe un traseu în oraș și pe malurile Begăi.

Alte două variante sunt pe un traseu cu lungime de 10,6 km. Este vorba de Ștafeta Solii Cetății, care se va repeta de două ori pe zi, și Crosul Poarta Forforosa. Crosul Batalionul Banat este o cursă pe o distanță de 5,5 km, iar cea mai scurtă alergare va fi la Timișoara City Family Run, pe un traseu de doar 2 km.

Startul se va da la toate cursele cu salve de tun. „Ne întâlnim în inima cetății Timișoarei, locul în care încă din trecut obișnuiam să sărbătorim orașul și să simțim pulsul comunității. Ne pregătim să organizăm starturi care, pe lângă semnificația sportivă, ne vor spune povestea locului nostru. Invităm timișorenii să vină la una dintre cele șase curse, ca alergători sau ca spectatori-suporteri.”, a declarat Adrian Ciutina, președintele organizației Alergotura

La eveniment va avea loc și o paradă a uniformelor.