Biroul Național al USR, ales la Timișoara. Din 24 de membri, 11 sunt din tabăra lui Barna

A fost stabilită echipa Biroului Național al USR, organul de conducere care va decide direcția partidului pentru următorii 4 ani. Acesta este format din 24 de persoane, iar 11 fac parte din echipa „Barna-USR la guvernare”.

Lupta s-a dat între cele două tabere principale – echipa „Barna-USR, la guvernare” și „Uniți Salvăm România” a lui Cosette Chichirău. Cele două au viziuni diferite. Au mai candidat și alte grupări precum „USR la firul ierbii”, „USR unit” și „USR echilibrat”. În urma votului, fiecare grupare a primit un număr de mandate, proporțional cu scorul obținut. Așadar, din 24 de membri, 11 fac parte din echipa „Barna-USR la guvernare”, plus președintele partidului, 8 din tabăra „Uniți Salvăm România”, 2 din „USR echilibrat”, un membru din tabăra „USR la firul ierbii” și unul din „USR unit”. 

Am spus încă de acum trei ani că USR este un partid altfel. Aseară, undeva pe la 03.00, am avut rezultatele votului Congresului USR de alegere a noului Birou Național. Acesta este Biroul Național al USR care va duce USR la guvernare. Aceștia sunt colegii și oamenii alături de care vom câștiga alegerile prezidențiale și vom forma acel Guvern de care România are foarte mare nevoie. Este o echipă în care am încredere și care va aduce în România acea însănătoșire despre care am tot vorbit”, a spus Dan Barna.

În Biroul Național este și Cristian Moș, președintele USR Timiș. „Noi, ca filială și pentru județ, am vrea să fim acolo, să fim în forul de conducere al USR-ului național și să putem să ghidăm direcția USR-ului și să se vadă că Timișul este un județ de Dreapta, care merge într-o direcție proeuropeană, care aduce multe voturi pentru USR și trebuie să fim cât mai prezenți”, a declarat acesta.

În județul Timiș sunt 56 de filiale în care sunt înscriși 1.500 membri, iar în Timișoara, puțin peste 500. De la ora 18.00, în centrul orașului va avea loc un miting electoral al USR.

Lista cu membrii Biroului Național al USR:

 1. Iulian Bulai – Echipa Barna-USR la guvernare
 2. Stelian Ion – Uniți Salvăm România
 3. Cristina Mădălina Prună – Echipa Barna-USR la guvernare
 4. Nicolae Ștefănuță – Uniți Salvăm România
 5. Claudiu Năsui – Echipa Barna-USR la guvernare
 6. Cristian Seidler – Uniți Salvăm România
 7. Allen Coliban – USR Echilibrat
 8. Liviu Mălureanu – Echipa Barna-USR la guvernare
 9. Andrei Macsut – USR la firul ierbii
 10. Mihai Goțiu –  Uniți Salvăm România
 11. Cătălin Drulă – Echipa Barna-USR la guvernare
 12. Radu Mihai Mihail – Echipa Barna-USR la guvernare
 13. Ana Ciceală – Uniți Salvăm România
 14. Diana Mureșan – Echipa Barna-USR la guvernare
 15. Tudor Benga – Uniți Salvăm România
 16. Ionut Stancu – USR unit
 17. Ionut Moșteanu – Echipa Barna-USR la guvernare
 18. Dumitru Dobrev – Uniți, Salvăm România
 19. Silvia Dincă – Echipa Barna-USR la guvernare
 20. Ștefania Petre – Uniți Salvăm România
 21. Vlad Botoș – Echipa Barna-USR la guvernare
 22. Elek Levente – USR Echilibrat
 23. Cristian Moș – Echipa Barna-USR la guvernare
 24. Teodora Stoian – Uniți Salvăm România