Starea de spirit din timpul pandemiei, transpusă în paginile unei antologii la Moldova Nouă

Casa de Cultură Moldova Nouă a dat startul unui proiect inedit! Locuitorii orașului de la malul Dunării sunt invitați, indiferent de vârstă, să participe la realizarea unei cărți, o antologie care să cuprindă mărturii ale comunității vizavi de statul acasă în cele aproape două luni de stare de urgență.

„Pandemia de coronavirus nu a adus o bucurie nimănui, însă poate că ar trebui să ne ajute să învățăm mult mai multe lucruri despre noi, despre relația cu ceilalți, despre valori, dar și despre întreaga omenire. Cum acționăm acum rămâne ca o oglindă a cărei imagine va fi păstrată mulți ani de acum înainte… Și, da, în mod sigur, nu ne dorim ca această imagine să fie una negativă și să ne afecteze permanent. Propunem un proiect de unitate, care va avea la bază realizarea unei antologii (cărți) care să cuprindă cuvintele voastre, în așa fel încât să putem lăsa «moștenire» starea de spirit pe care comunitatea din Moldova Nouă a avut-o în această etapă istorică.”, este mesajul directorului instituției culturale de la malul Dunării, Dorin Tismănariu.

Toți cei care vor să pună umărul la acest proiect pot trimite maximum zece materiale din următoarele categorii: versuri, texte tip jurnal, gânduri, îndemnuri, stări, mesaje și opinii generale, fotografii cu orice tip de artă vizuală realizată în casă (desene, picturi, caricaturi etc).

Vor fi eligibile materialele, lucrările și textele realizate în perioada 16 martie-14 mai, perioadă în care întreaga Românie a stat sub semnul stării de urgență.

Materialele realizate vor fi transmise prin intermediul unui mesaj privat pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Moldova Nouă, acestea fiind însoțite de: numele celui care a realizat materialul, vârsta acestuia, precum și data la care a fost realizată lucrarea.

Cele mai bune lucrări vor fi incluse în carte, iar autorii vor primi, la momentul realizării antologiei, un exemplar gratuit, prin sprijinul anunțat de primăria Moldova Nouă.