40.000 de euro de la Primăria Caransebeș, plata inventată pentru decredibilizarea Express de Banat!

Când libera exprimare e folosită în scopuri mârșave, așa cum s-a întâmplat astăzi, când publicația noastră a fost ținta unui articol de presă mincinos, tendențios și cu scopul de a suferi prejudicii de imagine și credibilitate, doar instanța de judecată poate stabili adevărul. Așa se va întâmpla și în cazul minciunilor spuse cu titlu de adevăr de către domnul Matei Donea, zis și Marcel!

Relativ fiind, adevărul prezentat în Express de Banat nu e de fiecare dată și adevărul lor, al celor de la putere. Atunci când se întâmplă asta, apar reacții. De cele mai multe ori primim telefoane de la „săgeți”. De la cei băgați în față. Când deranjul e însă prea mare sau când săgețile se rătăcesc pe drum ori nu-și ating ținta, apelează numerele noastre chiar cei cărora adevărul din Express de Banat le strică jocurile. Afacerile, ca să fie cât se poate de clar! Apropouri, insinuări, reproșuri mai timide sau mai directe. Uneori, chiar amenințări! Voalate și chiar pe față!

Recent, ni se atrăgea pervers atenția că fake news-ul se pedepsește pe perioada stării de urgență cu închiderea ziarului. Fake news fiind tot ceea ce nu convine, nu o știre complet falsă, așa cum e prin definiție. Ni se mai reproșează că nu jucăm corect. Prin asta înțelegându-se că nu suntem cu ei. Cu puterea. Și dacă nu ești cu ei, automat ești etichetat ca fiind împotriva lor.

Puterea profită totodată de cei mici, de nevoile și naivitatea lor. Ca să nu le spunem altfel. Știam de câteva zile că ni se pregătește ceva. Ceva denigrator, ceva care să știrbească din încrederea de care Express de Banat se bucură în rândul cititorilor. Și vă asigurăm că nu sunt deloc puțini. În această dimineață am primit și confirmarea.

Un articol semnat de domnul Matei Donea „informează” că Express de Banat încasează lunar sume fabuloase de la Primăria Municipiului Caransebeș. Totul este plasat în mijlocul scandalului de la Caransebeș, dintre primarul Felix Borcean și managerul revocat al Spitalului Municipal de Urgență, Adrian Cican, pe de o parte, și putere, pe de altă parte. Mii de euro pe lună, zeci de mii de euro anual pentru Express de Banat de la Primăria Caransebeș! O spune cu subiect și predicat domnul Donea, iar pentru ca totul să fie cât mai credibil și confuzia cât mai mare, prezintă și un contract comercial. Aparent, articolul e bine documentat și de necontestat ceea ce a semnat dumnealui. Tocmai de aceea, Express de Banat îi va solicita să probeze aceste „dezvăluiri” în instanță. Acolo vom afla și prețul! Prețul acestor minciuni! Și poate, dacă o fi cazul, prețul plătit pentru aceste minciuni!

Foto: Facebook Matei Donea