Starea de alertă continuă după nebunia din „blocul morții”: alt bloc evacuat, mai mulți timișoreni internați la spital

Autoritățile sunt în continuare în alertă după ce trei persoane din același bloc aflat în Complexul Studențesc, pe strada Mioriței, numărul 8. Cauza probabilă a deceselor a doi copii și a mamei unuia dintre micuți are legătură cu dezinsecția făcută în imobil. Mai mulți locatari din bloc sunt în continuare internați în spitalele din oraș, după ce clădirea a fost evacută. De asememea, s-au dispus aceleași măsuri și pentru un imobil din vecinătate.

Blocul de pe strada Mioriței 8 nu era neapărat cel mai sigur loc unde cineva ar putea locui. Oamenii din zonă spun că în imobil locuiau mulți cetățeni de etnie romă, iar mare parte din ei nici nu figurau în acte ca având domiciliul pe Mioriței 8. Blocul era un fost cămin al universității private Tibiscus, iar locatarii aveau dușuri comune, la capătul holului. În clădirea s-a efectuat vinerea trecută dezinsecția. Conform investigațiilor, făcute inclusiv de către o echipă CBRN, s-au utilizat următoarele substanțe: 100 de grame de deadynă, 6,85% cypermetrină, 1,25% tetrametrina, 100 de grame de coformulați și raticid rodex sub forma de pasta.

Firma care a făcut dezinsecția, una la care activează o singură persoană, însuși administratorul, este cercetată de poliție. În urma operațiunilor de amploare de la blocul de pe strada Mioriței, care a fost evacuat și unde au fost aduse suflante pentru a ventila aerul, și locatarii din zonă, de la alt imobil de pe strada Alexandru Vaida Voievod, au anunțat autoritățile că au lucrat recent cu aceeași firmă, pentru dezinsecție. Blocul a fost evacuat, din măsuri de securitate. Dintre persoanele evacuate, șase persoane au fost cazate de autorități la Hotel Savoy, la Mitropolia Banatului și la Liceul Silvic.

În ceea ce privește oamenii din blocul de pe Mioriței 8, mai multe persoane se află internate la spital, deoarece au acuzat diverse stări de rău asociate cu intoxicarea cu substanțe neurotoxice. În total, la ora 9, mai erau 30 de persoane internate. Dintre aceșia, 19 sunt copii, aflați la Spitalul Louis Țurcanu. De asemenea, opt adulți se află la Spitalul Județean, iar alți trei, la Spitalul Municipal.