Stăm cel mai bine la capitolul regenerare naturală a pădurilor

Sute de mii de puieți vor fi plantați în această primăvară în județul Caraș-Severin, care se se plasează pe locul doi ca suprafață care urmează să fie regenerată natural.

Circa 20 de milioane de  puieți vor fi plantați la nivelul întregii țări și care sunt planurile Direcției Silvice județene Caraș-Severin pentru campania de împădurire din această perioadă?

Direcția Silvică Caraș-Severin, unitate a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, administrează 324.000 de hectare de pădure proprietate publica a statului, ceea ce înseamnă 77% din totalitatea suprafeței fondului forestier de la nivelul județului. Diferența de 23% o reprezintă suprafețe de fond forestier aparținând unităților administrativ-teritoriale sau proprietarilor privați.

În fiecare an, campania de împăduriri, denumită generic „Luna plantării arborilor”, se desfășoară în perioada 15 martie-15 aprilie, însă în acest an lucrările de împăduriri au fost începute mai devreme datorită condițiilor meteorologice favorabile, în special în zonele de joasă altitudine. Astfel, la această dată, ocoalele silvice Bocșa Română, Bocșa Montană, Oravița, Moldova Nouă desfășoară ample lucrări de împăduriri și completare a regenerărilor.

Pentru anul 2022, programul de regenerare a pădurilor pentru Direcția Silvică Caraș-Severin, aprobat de Consiliul de Administrație al RNP Romsilva, este de aproximativ 800 de hectare.

Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale si artificiale, care se vor executa în 2022, Direcţia Silvică Caraş-Severin va efectua în fondul forestier proprietate publică a statului și lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de diverși factori dăunători (secetă, incendii etc.).

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/