Gheorghe Românu: Anina nu are industrie! Din ce să scot bani?!

gheorghe romanu

1,03 milioane lei a propus președintele Romeo Duncă să primească orașul Anina din banii reveniți Consiliului Județean Caraș-Severin din cota de 6% din impozitul pe venit. Mai corect ca niciodată, a subliniat Gheorghe Românu.

Chiar dacă Agenția Națională de Integritate l-a obligat să-și încheie mandatul de primar înainte de termen, Gheorghe Românu continuă să conducă destinele fostului oraș minier. Acum e consilier al viceprimarului care îndeplinește atribuțiile de primar, dar în realitate Românu este cel care se ocupă de toate lucrurile importante. Inclusiv de bugetul orașul. Liberalul a luat parte la negocierile de săptămâna trecută de la Consiliul Județean, unde primarii de orașe au fost invitați de președintele Romeo Dunca pentru a rediscuta sumele propuse inițial spre a fi repartizate. Românu le-a explicat colegilor edili și președintelui CJ că nu poate renunța la niciun leu din ceea ce se stabilise inițial, Anina având atâtea și atâtea nevoi. În plus, mai tot timpul a primit foarte puțină atenția de la Consiliul Județean.

„Am două mandate și ceva. În 2016 am primit o treime din cât a primit Oțelu Roșu. Aveam nevoie de 55.000 de lei să achit o datorie la căminul de bătrâni. M-am rugat poate și în genunchi să scot din faliment căminul, care era al județului până la urmă, că acolo erau beneficiari de peste tot, nu doar din Anina. Niciodată nu am primit bani la nivelul orașului Oțelu Roșu. Anina are 8.000 de locuitori. Nu are industrie! Din ce să scot bani?! La mine nu se produce plus valoare! A fost prima dată când un președinte de Consiliu Județean alocă în mod egal sume de bani!”, a explicat Gheorghe Românu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

 

banner 970 x 250