Stadionul tip lego din Calea Buziașului, inclus pe bugetul local al Timișoarei din acest an. Viceprimarul Tabără: „Proiectul tehnic va fi realizat în perioada următoare”

Proiectul tehnic al viitorului stadion municipal din Calea Buziașului va fi realizat în câteva luni, apoi va fi scoasă la licitație execuția lucrării, a anunțat viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără. 

Stadionul de tip lego ar urma să deservească mai multe sporturi. Este gândit cu un teren de fotbal, 15.000 de locuri acoperite în tribune, vestiare, bazine, centre de recuperare, saună, dotări de transmisie, zonă verde și acces rutier cu locuri de parcare.

„Nu îl vom putea face până la sfârșitul anului, dar proiectul tehnic va fi realizat în perioada următoare și imediat după aceea îl vom scoate la licitație. Este un proiect important pentru sportul nostru și este nevoie de așa ceva. Până la realizarea stadionului mare vor mai trece câțiva ani și cheltuielile de întreținere vor fi mult mai mari. La stadionul de tip lego cheltuielile vor fi mai mici, iar primăria le va putea gestiona mai ușor.”, a explicat Cosmin Tabără.

CITEȘTE ȘI: Încă un stadion la Timișoara! Arenă cu 15.000 de locuri în Calea Buziașului… până la final de 2021!

Potrivit viceprimarului liberal, în buget se va regăsi și proiectul unei noi baze sportive de tip 1 în zona Mircea cel Bătrân din Timișoara. Și pentru acest proiect se va încerca o finanțare tot din partea Companiei Naționale de Investiții.

„Va fi asemănătoare celei care se face acum pe strada Costică Rădulescu. Va fi tot cu aproximativ 500 de locuri, mai este un teren mic lângă. Este o foarte bună bază pentru zonă și cred că în Timișoara ar trebui cât mai multe astfel de baze sportive, să cuprindă și terenuri de baschet și handbal, inclusiv cu bazine de înot.”, a spus Tabără.

În acest context, Tabără a vorbit despre numărul prea mic al bazinelor de înot din Timișoara.

„Este nevoie să dezvoltăm sportul pe orizontală, dacă vrem să tindem spre sportul de performanță. Avem obligația de a deschide drumul tinerilor spre sport. Bazine de înot trebuie făcute în oraș și avem câteva discuții legate inclusiv de proiectul din Calea Șagului pentru a găsi o sursă de finanțare și pentru a include măcar proiectul tehnic anul acesta. E nevoie de așa ceva. Ar trebui să ajungem la nivelul la care toți copiii să aibă obligatoriu înotul în programa școlară.”, a concluzionat Tabără.

CITEȘTE ȘI: Promisiuni noi: stadionul „Dan Păltinișanu”, demolat la mijlocul lui 2021. Ce se întâmplă cu viitoarea sală polivalentă?