În cei peste 30 de ani de după Revoluția din Decembrie, Caransebeșul a pierdut cam tot ceea ce însemna infrastructură în domeniul sportului. Antrenorul emerit Cristian Dragomir spune că dacă a mers ceva prost în acești ani a fost infrastructura sportivă.
Cetățeanul de onoare al municipiului s-a referit strict la lumea atletismului din orașul de pe Timiș și Sebeș, spunând că, dacă în perioada 1989-1992, Caransebeșul avea trei stadioane cu pistă, în prezent doar Stadionul Municipal mai este întreținut.
„Atunci stadionul CFR era în condiții optime, actualul municipal, apoi stadionul Victoria, vizavi de unitățile militare din Șesu Roșu, care avea o pistă de 4 culoare, astăzi distrus și stadionul din Pipirig, în spatele sălii polivalente, cu o pistă mai scurtă, cam de 380 de metri, dar cu o zgură neagră perfect funcțională, astăzi tot în paragină. Ca să nu mai vorbim de curțile școlilor, pentru că la Traian Doda era pistă de 3 culoare și apoi de două cu sector de viteză și săritură în lungime, apoi curtea mică, unde acum este parcul de fumat sau eu știu ce e acolo, era teren de sport pe zgură cu teren de volei, de baschet sau tenis, dar Traian Doda este încă bine, la Colegiul CD Loga însă e tragedie! Curte inexistentă, elevii, săracii, nu au unde face sport, au o sală nouă, dar cu podea dură făcută de oameni care nu se pricep, încă nefuncțională, spalierele nu sunt prinse pe pereți, deci, grav! Le-am spus să se pună o suprafață de tartan mai grosuță pe care și noi de la atletism să o putem folosi pe timp de iarnă, foarte bună și pentru celelalte sporturi, dar asta e, nu s-a putut schimba proiectul.”, a declarat antrenorul Cristian Dragomir.
Posted by Dragomir Eugen Cristian on Wednesday, June 17, 2020
Antrenorul caransebeșean a amintit că și la celelalte școli și licee tehnologice se găsea câte un teren de sport, care astăzi este inexistent pentru că s-au întrebuințat pentru alte activități.
„La Generală 8 acum este biserică, acolo unde era pista de atletism cu sectorul de sărituri! Acum e posibil ca rugăciunile să le aducă starea de sănătate elevilor.”, a mai spus Dragomir, considerând că nu poți să strici ceva bun pentru copii, ca să faci ceva pentru meditații.
Singurul stadion funcțional pentru atletism a rămas stadionul CFR, actualul municipal, pentru care în 30 de ani nu s-a soluționat situația lui juridică și cadastrală.
„Se poate ca în 30 de ani să nu știm situația lui cadastrală?! E totuși în albia râului Timiș nu prea poate să fie proprietate privată!”, a mai spus Dragomir.
Antrenorul a mai precizat că pista stadionului este întreținută de secția de atletism, în mare parte cu ajutorul atleților veterani, care ajută foarte mult la întreținerea infrastructurii, oameni care și-au redescoperit pasiunea pentru alergat și care la peste 40 de ani au început să-și doboare propriile recorduri avute la 16-20 de ani.